Royals

Cum a arătat Paştele pentru cele două fiice ale Regelui Mihai rămase în ţară, Margareta şi Maria

Cum a arătat Paştele pentru cele două fiice ale Regelui Mihai rămase în ţară, Margareta şi Maria camera-retro icon Vezi galeria 45 poze

Atât Custodele Coroanei, cât şi sora sa mai mică au ales să sărbătorească anul acesta Învierea în ţară, dar nu la Palatul Elisabeta şi nici la Săvârşin.

Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au ajuns la Iaşi în Sâmbăta Mare, la prânz, fiind anunţat deja faptul că cei doi vor petrece Sfintele Sărbători Pascale în Moldova şi că vor lua lumină în noaptea de Înviere de la preoţii din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, inaugurată cu 131 de ani în urmă de Regele Carol I şi de Regina Elisabeta. Slujba a fost oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Duminică,  cuplul regal a revenit la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pentru slujba din prima zi a Paştelui. Majestatea Sa şi Alteţa Sa Regală au fost, apoi, musafirii Înalt Preasfinţiei Sale Mitropolitului Teofan, la prânzul pascal.

În acest timp, Alteţa Sa Regală Principesa Maria a fost oaspetele Preasfinţiei Sale Ambrozie, Episcopul Giurgiului, la slujba oficiată de Preasfinţia Sa în noaptea de Înviere. Alteţa Sa Regală s-a aflat pentru prima oară la Episcopia Giurgiului, la exact zece ani de când Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi ASR Principele Radu au participat la aceeaşi slujbă, în Sâmbăta Mare a anului 2008. Principesa Maria a fost însoţită la sărbătoarea pascală de la Giurgiu de membri ai Casei Majestăţii Sale Custodele Coroanei, în frunte cu directorul Casei, Ion Tucă, şi familia acestuia.

Foto: Daniel Angelescu/Casa Regală, Arcanu

Modifică Setările