News

Cum a comentat prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein scandalul uciderii marelui urs brun din România. Prima sa reacţie!

Cum a comentat prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein scandalul uciderii marelui urs brun din România. Prima sa reacţie!

Scandalul din România a devenit cunoscut în întreaga lume, după ce marile agenţii de presă internaţionale şi site-urile de ştiri ale unor publicaţii şi televiziuni celebre au relatat pe larg cazul ursului Arthur care ar fi fost ucis în România de un prinţ austriac.

Vânătoarea de urşi este interzisă în România, dar prinţul Emanuel, care trăieşte în Austria, unde familia sa are un castel, a beneficiat de o derogare pentru a ucide o femelă ce ar fi atacat anul trecut mai multe ferme. Numai că prinţul a ucis, în martie, un mascul care trăia în inima pădurii şi care nu se apropiase niciodată de locuinţe, după cum susţine Gabriel Păun, preşedintele ONG-ului Agent Green, explică publicaţiile internaţionale.

Cele mai renumite cotidiane relatează povestea ieşită din comun din România, subliniind că de uciderea ursului este acuzat tocmai un prinţ.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein a oferit jurnaliştilor de la Blick o primă reacţie în urma scandalului izbucnit în România.

Iată ce spune prinţul, întrebat cum comentează situaţia: ”Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel de discuţie.”

Ursul Arthur ucis de prinţ era un trofeu, dintr-un maxim de 600, marele Arthur era cotat la 593 de puncte.

Ministrul Mediului Tanczos Barna a vorbit miercuri, într-o conferinţă de presă, despre scandalul uciderii ursului Arthur, despre care asociaţiile de mediu susţin că era cel mai mare urs din România. Oficialul nu crede că era cel mai mare urs şi a precizat că aşteaptă rezultatul celor două anchete ale Gărzii de Mediu şi Gărzii Forestiere, în legătură cu scandalul privind uciderea unui exemplar de urs de către un prinţ din Austria, contra cost, pentru trofeu.

„Extragerea în caz fortuit este prevăzută de legislaţie. În momentul în care se emite o asemenea derogare extragerea este permisă şi este legală. Nu ştiu dacă este vorba de acel urs sau nu. Nu ştiu dacă extragerea s-a făcut sau nu cu respectarea legii. Aştept până mâine să se facă ancheta”, a declarat Tanczos Barna.

Comentarii

Modifică Setările