News

Cum a decurs singura întâlnire dintre Elvis şi The Beatles? „Eu mă duc la culcare”, le-a spus Regele Rock'n'Roll britanicilor imediat ce i-a văzut

Cum a decurs singura întâlnire dintre Elvis şi The Beatles? „Eu mă duc la culcare”, le-a spus Regele Rock'n'Roll britanicilor imediat ce i-a văzut

La 10 seara, pe 27 august 1965, a avut loc o întâlnire istorică, în Los Angeles. În mijlocul turneului lor din SUA, cei de la Beatles s-au întâlnit cu Elvis Presley. Jurnalistul Ivor Davis a fost singurul martor al întâlnirii unice şi a povestit totul în cartea sa The Beatles and Me On Tour.

În cadrul unui interviu oferit în exclusivitate celor de la Closer, jurnalistul a povestit despre experienţa sa unică. Elvis era una dintre principalele surse de inspiraţie muzicală pentru membrii trupei britanice, iar Regele Rock‘n’Roll era impresionat de talentul englezilor, dar cam gelos pe succesul lor. „Într-o seară absolut memorabilă, Colonelul a aranjat ca Elvis să întâlnească patru persoane celebre. Dar cred că cei de la Beatles erau nerăbdători să-l întâlnească pe el şi nu invers”, a scris jurnalistul în cartea sa.

Era o singură persoană în SUA pe care ne doream s-o cunoaştem – nu sunt sigur că voia şi el la fel de mult să ne cunoască – şi acela era Elvis”, a declarat John Lennon. „Noi îl idolatrizam pe individ. Am încercat să-l întâlnim în primul nostru turneu în State, în 1964, dar n-am reuşit pentru că el avea alte planuri. Dar, când ne-am întors în vara lui 1965, ne-am dat seama că vom fi în Hollywood în acelaşi timp cu el, care filma acolo. Trei zile s-a plănuit întâlnirea din casa lui, care speram să rămână secretă. Dar presa şi fanii au aflat de întâlnire şi erau cu sutele când limuzina noastră a apărut la poarta casei din Perugia Way, la 10 seara.”

Modifică Setările