News

Cum a fost la întâlnirea de gradul 3 între Donald Trump şi Kim Jong-un FOTO&VIDEO

Cum a fost la întâlnirea de gradul 3 între Donald Trump şi Kim Jong-un FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 12 poze

Pentru prima oară faţă în faţă! După luni întregi de aşteptare, şeful Casei Albe şi liderul de la Phenian s-au întâlnit la summit-ul istoric din Singapore.

Preşedintele american şi cel nord-coreean au fost aşteptaţi cu sufletul la gură în Singapore, unde nivelul de securitate a fost ridicat la cel mai mare nivel de pe planetă.

Gazdele l-au aşteptat pe Donald Trump cu un tort festiv, în avans de ziua lui, el împlinind joi vârsta de 72 de ani. Gestul l-a bucurat pe american, care a fost surprins astfel în timpul unui dejun de lucru cu oficiali americani şi din ţara gazdă a summitului său de marţi cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

O fotografie postată luni pe contul de Facebook de ministrul singaporez de externe, Vivian Balakrishnan, îl arată pe Trump aşezat la masă, cu un tort în faţă, şi aplaudat de cei doi membri ai administraţiei sale care îl încadrează, secretarul de stat Mike Pompeo, şi John Kelly, şeful de personal al Casei Albe.

'Sărbătorind ziua de naştere, puţin mai devreme', a scris ministrul de externe singaporez.

În urmă cu câteva ore, Donald Trump şi Kim Jong-un au dat mâna în hotelul Capella de pe insula Sentosa, din Singapore. Trump a devenit astfel primul preşedinte în funcţie din istoria Statelor Unite care s-a întâlnit pentru a discuta cu un lider al Coreei de Nord.

Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfăşurat "neaşteptat de bine", anunţând că cei doi vor semna un document important.

Kim Jong-un a declarat că vrea să îşi exprime recunoştinţa faţă de Donald Trump, pentru că a făcut summitul politic: "Am avut o întâlnire istorică şi am decis să lăsăm trecutul în spate şi suntem pe cale de a semna un document istoric".  Cu toate acestea, Coreea de Nord nu s-a arătat dispusă de a renunţa la întreg arsenalul nuclear pe care îl consideră vital în menţinerea conducerii lui Kim.

În acest context, secretarul de Stat al SUA, Mike Pomeo, a declarat că sancţiunile impuse Phenianului vor rămâne în vigoare până când acesta va renunţa la programul nuclear.

Foto: The White House

Modifică Setările