Evenimente

Cum a fost la nunta opulentă a lui Maradona cu Claudia Villafañe: petrecere pe stadion, tort de 2 metri, multe diamante şi Fidel Castro printre invitaţi

Cum a fost la nunta opulentă a lui Maradona cu Claudia Villafañe: petrecere pe stadion, tort de 2 metri, multe diamante şi Fidel Castro printre invitaţi camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

În acest moment trist al trecerii sale în nefiinţă, la doar 60 de ani, să ne amintim de una dintre cele mai frumoase zile din viaţa lui Diego.

Şi nu, nu vorbim de câştigarea Cupei Mondiale la fotbal, în 1986, ci despre nunta lui cu iubita lui din tinereţe, Claudia Villafañe, singura femeie pe care argentinianul a dus-o la altar.

Pe 7 noiembrie 1989, Diego Armando Maradona se căsătorea cu aleasa inimii sale într-o ceremonie extravagantă cum n-a mai văzut oraşul Buenos Aires. Starul fotbalului mondial avea să declare că-şi doreşte o ceremonie obişnuită, însă numai aşa n-avea să fie nunta lui. Opulenţa l-a costat nu mai puţin de două milioane de dolari, într-un moment în care ţara sud-americană trecea prin cea mai gravă criză economică din toate timpurile.

Muzică de petrecere, alcool, multă risipa şi multă controversă: cam acestea au fost atributele nunţii lui Diego Maradona şi a Claudiei Villafañe. După 10 ani împreună, din care au rezultat două fiice, cuplul a sărbătorit printr-una dintre cele mai comentate ceremonii nupţiale din Argentina. Personalităţi din lumea sportului, showbizului şi politicii, precum amicul Fidel Castro, s-au întâlnit în după-amiaza zilei de 7 noiembrie 1989 pentru uniunea celor doi la Biserica Santísimo Sacramento din Buenos Aires.

Rochia miresei lui Diego era demnă de o regalitate, fiind încrustată cu 800 de cristale, 1.500 de pietre preţioase şi 5 kilograme de mărgele de cristal. Ca o completare opulentă a rochiei extrem de scumpe, Claudia a purta o diademă cu diamante şi perle, montate în aur alb.

Pentru marea lor sărbătoare, mirii au ales tradiţionalul stadion acoperit Luna Park, acolo unde performaseră Frank Sinatra şi Liza Minelli, şi care a fost transformat într-o sală de bal ostentativă. Acesta a inclus o scenă mare pentru tinerii căsătoriţi, cu întreaga podea mochetată în gri, un candelabru central înalt de şase metri şi cu 12.000 de becuri. Printre cei 1.200 de invitaţi s-au numărat preşedintele cubanez Fidel Castro, preşedintele Argentinei, Carlos Menem, şi toată echipa de fotbal din Napoli, adusă în Argentina cu o cursă charter.

Somptuos a fost şi tortul uriaş, de 2.5 m, cu opt etaje, cu 100 de panglici albe agăţate de el, pe care erau prinsă 99 de inele din aur galben şi unul cu diamante. Mirii au avut nevoie de o scară pentru a urca până în vârful lui, atunci când l-au tăiat, conform tradiţiei. O nuntă care a durat până a doua zi, la ora 7 dimineaţa, şi despre care s-a mai povestit multe zile după terminarea ei.

Căci aşa a fost şi Maradona, un sportiv extrem de talentat despre care se va povesti mult timp de-acum şi pentru care exagerările de genul nunţii sale făceau parte din viaţă.

Foto: profimedia

Comentarii

Modifică Setările