News

Cum a învins Dan Chişu cancerul. S-a luptat de trei ori cu aceeaşi boală

Cum a învins Dan Chişu cancerul. S-a luptat de trei ori cu aceeaşi boală

Dan Chişu a fost diagnosticat cu cancer de piele de trei ori în ultimii cinci ani. Prima tumoare a fost operată în martie 2014 pe vârful nasului, a doua în martie 2017 pe frunte şi a treia în aprilie 2019 la baza nasului, aproape de sprâncene. La descoperirea fiecărei formaţiuni suspecte, regizorului i s-a făcut o biopsie pentru confirmarea diagnosticului.

„Totul a durat câteva ore. În timpul acesta am fost deschis şi dr. Leventer a tăiat câte o bucată de tumoare până nu a mai găsit nicio celulă canceroasă. La final m-a închis şi asta a fost”, îşi aminteşte el.

Cancerul de piele cu care a fost diagnosticat Dan Chişu apare mai ales la persoanele care petrec mult timp afară, în soare, fără să folosească loţiune de protecţie solară.

„Aveam educaţia controlului medical anual şi, în general, am grijă de sănătatea mea. Dar pielea am neglijat-o. Am zis că ce poate să mi se întâmple? Dacă nu mă lovesc, nu mă tai, sunt bine”.

Dar nu a fost bine. Mai mult decât atât, a descoperit boala absolut întâmplător, la o petrecere la care participa şi Dr. Mihaela Leventer.

 „Am stat la soare, m-am expus destul de mult şi am neglijat cremele de protecţie. Am şi o pigmentaţie predispusă la astfel de atacuri. Aşa că a doua oară am ajuns repede la Dr. Mihaela Leventer. Chiar dacă eram pregătit de data asta, sperietura a fost mare''.

Astăzi, prevenţia este esenţială. Această experienţă l-a făcut pe Chişu să fie mai vigilent la semnele pielii. Acum are o rutină în ce priveşte controlul periodic la dermatolog şi măsurile suplimentare de protecţie atunci când petrece timp afară, la căldură.

 

 

Modifică Setările