News

Cum a supravieţuit Regina Elisabeta a II-a tentativei de asasinat

Cum a supravieţuit Regina Elisabeta a II-a tentativei de asasinat

CHICHESTER, ENGLAND - NOVEMBER 30: Queen Elizabeth II is seen at the Chichester Theatre while visiting West Sussex on November 30, 2017 in Chichester, United Kingdom. (Photo by Stuart C. Wilson/Getty Images)

Incredibil, nu-i aşa? Nici măcar nu ştiam că cineva a încercat să omoare suveranul Marii Britanii! Dar s-a întâmplat. Conform unor documente care au fost desecretizate zilele acestea. Dar cine a pus în pericol viaţa Reginei şi cum s-a încheiat întregul incident?

Întreaga presă internaţională vuieşte zilele acestea legat de tentativa de asasinat la adresa Reginei Marii Britanii. Noi documente oficiale au fost desecretizate recent şi atestă pericolul de moarte la care a fost expus suveranul britanic în timpul unei călătorii regale în Dunedin, Noua Zeelandă.

Totul s-a întâmplat pe 14 octombrie 1981, dezvăluie cei de la CNN. În ziua cu pricina, adolescentul Christopher John Lewis, de numai 17 ani, şi-a propus să intre în istorie, dar nu în mod pozitiv, ci în urma încercării de-a o împuşca pe Regină.

Tânărul a tras cu o armă mortală asupra suveranului Marii Britanii, în timp ce aceasta lua parte la parada organizată în onoarea ei. Christopher a ratat, din fericire, şi, pentru fapta sa, nici măcar nu a fost acuzat de tentativă de omor, ci a fost învinuit numai cu atac minor cu armă.

Citeşte urmarea...