Fashion

Cum accesorizezi cu stil rochia neagră

Cum accesorizezi cu stil rochia neagră

Rochia neagră este o piesă vestimentară clasică, emblematică, potrivită pentru orice ocazie şi care nu se va demoda niciodată.

 

Fie că este mulată sau A-line, cu falduri sau volane, scurtă, lungă ori până deasupra genunchilor, rochia neagră este versatilă şi poate fi adaptată aproape oricărei situaţii, cât timp ştii să o accesorizezi corect. 

 

Cea mai mare provocare atunci când porţi o rochie neagră este să ştii să o scoţi din anonimat cu ajutorul accesoriilor potrivite, astfel încât lookul tău să nu se piardă în mulţime. 

 

Poartă accesorii colorate

Fie că optezi pentru un colier supradimensionat, cercei mari, cu pietre sau că preferi brăţările, adăugarea unei pete de culoare în ţinuta ta va scoate şi mai tare în evidenţă rochia neagră. Cele mai potrivite sunt culorile intense sau cele neon, care devin şi mai vizibile pe tonurile ţinutei tale. Dacă, de obicei, preferi bijuteriile discrete, atunci o pereche de pantofi coloraţi pot fi soluţia perfectă pentru a sparge monotonia ţinutei şi a-i da un plus de personalitate. Alege nişte pantofi sau o pereche de sandale într-o nuanţă intensă de roz, albastru, galben sau verde şi vei observa cum outfitul tău capătă, instantaneu, mai multă viaţă. 

 

Investeşte într-un colier cu model unic

Dacă nu îţi place să porţi multe accesorii, atunci cele mai potrivite pentru tine sunt colierele cu un model deosebit, unic, care să completeze armonios ţinuta, însă fără a o încărca. Arsenalul tău de accesorii ar trebui să includă şi câteva pandantive elegante, pe care să le porţi în funcţie de ocazie şi al căror model este perfect pentru a fi asortat unei rochii simple, negre, care îţi vine ca turnată. Versatilitatea pandantivelor le face ideale şi pentru alte tipuri de ţinute, inclusiv pentru cele office, fiind nişte accesorii indispensabile pentru orice femeie care ţine la stilul său.


Alege un bolero cu model deosebit

Bolerourile îndeplinesc două roluri: unul funcţional, pentru că îţi ţin de cald şi pot fi purtate fără probleme cu o rochie cu bretele sau una fără mâneci, dar şi unul estetic. Dacă rochia neagră este o piesă clasică, atunci boleroul poate fi elementul modern din ţinuta ta. Poţi opta pentru unul cu paiete, dacă evenimentul la care mergi are loc seara sau unul în culori pastel, pentru o ţinută elegantă de mers la birou. Bolerourile din blană sau cele cu pene sunt ideale pentru o femeie cu un stil mai extravagant, care vrea să iasă în evidenţă graţie gusturilor sale, în timp ce bolerourile decorate cu perle sau cele din dantelă au un aer elegant, care completează o ţinută rafinată. 


Optează pentru accesorii cu animal print

Accesoriile cu animal print nu sunt pentru toată lumea. În primul rând, acestea sunt accesorii îndrăzneţe, care pot fi purtate cu succes de femeile cu o personalitate puternică şi radiantă, care nu se tem să fie în centrul atenţiei. Pe de altă parte, trebuie să ai grijă cum echilibrezi estetic o ţinută în care ai introdus acest tip de imprimeu. De regulă, un singur element cu animal print este suficient pentru a nu încărca ţinuta şi a nu cădea în capcana unui stil kitsch. Pantofii, cerceii sau haina cu animal print sunt cele mai populare accesorii pe care le poţi adăuga cu succes unei rochii negre. 


Poartă accesorii din piele

Geaca din piele sau accesoriile din piele adaugă un plus de extravaganţă unei rochii negre, oferindu-ţi un aer rebel şi îndrăzneţ. Un astfel de stil este în vogă în ultimii ani şi îl vedem adeseori pe podiumurile de modă, asociat unui machiaj cat eye şi unei coafuri dezordonate, cu bucle mari şi mult volum. 


Accesorizează-te cu o pălărie supradimensionată

Audrey Hepburn a făcut celebre atât rochia neagră, cât şi pălăriile supradimensionate, cu ţinuta sa emblematică din filmul „Mic dejun la Tiffany”. Inspiră-te din stilul elegant al lui Audrey şi adaugă o pălărie cu boruri mari ţinutei tale. Dacă vrei să obţii un look şi mai fidel celui purtat de marea actriţă, atunci mănuşile lungi, din dantelă sau catifea vor completa ţinuta şi îi vor adăuga un plus de rafinament. 


Sursa foto: mentatdgt from Pexels


 

 

Comentarii

Modifică Setările