Royals

Cum arată colţul de rai de la ţară al Ducilor de Sussex

Cum arată colţul de rai de la ţară al Ducilor de Sussex

Cum se numeşte?

Frogmore Cottage

Când a fost construită? 1801

Unde? La 10 km de Londra

Scurt istoric: Retreatul de la ţară al Ducilor de Sussex, inclus în domeniul regal de la Windsor, are o poveste aparte. Conacul a fost ridicat la cererea Reginei Charlotte (1744-1818), soţia Regelui George al III-lea, cu scopul de a servi ca loc de vacanţă pentru ea şi fiicele sale necăsătorite. Mai târziu, în anii ‘20, căsuţa a devenit domiciliu în exil pentru Marea Ducesă Xenia Alexandrovna a Rusiei. Cumva, Meghan şi Harry au surprins pe toată lumea când şi-au cerut dreptul şi propriul lor colţişor de rai undeva, la ţară. Au primit un imobil din Berkshire, care a folosit drept clădire de birouri pentru angajaţii de pe domeniul de la Windsor şi care a fost renovat astfel încât azi să arate ca un cămin pentru o familie cu copil mic.

Numai că această faţă nouă pe care a primit-o numita Frogmore Cottage, pentru a reuni stilul decorativ clasic britanic cu cel mai plin de viaţă şi cool, tipic californian, i-a costat pe contribuabili suma de 2.4 milioane de lire sterline. Şi contribuabilii n-au fost deloc fericiţi să plătească. Nici când au aflat ce îmbunătăţiri au adus acestei căsuţe regale designerii aleşi de Ducii de Sussex! Podea flotantă perfectă pentry yoga, zugrăveală non toxică, o cadă din cupru super luxoasă, un salon cu bucătărie open space pentru petrecerile pe care Harry insistă să le dea, în ciuda lui Meghan.

În plus, mai sunt şi grădina, gazonul, lacul şi aleea mărginită de duzi, toate regândite de experţi peisagişti cu gusturi mai apropiate de vremurile noastre. Iar când au chef de socializare regală, ducii şi micuţul Archie pot face o plimbare pe jos, de cinci minute, peste deal, către reşedinţa reginei de pe acealaşi domeniu Windsor. Ideea estea că Ducii de Sussex se simţeau încorsetaţi în peisajul mult mai scorţosului Palat Kensington, acolo unde locuiau înainte, şi în vecinătatea sufocantă a membrilor familiei regale şi a angajaţilor acestora.

Prinţul Harry şi Meghan Markle s-au mutat, aşadar, în colţişorul lor de rai în aprilie anul acesta, cu o lună înainte ca fiul lor, Archie Harrison, să vină pe lume.

Modifică Setările