Lifestyle

Cum arată locul din Bucureşti unde au fost cazaţi Beyoncé, Enrique Iglesias, Nicolas Cage şi Vladimir Putin FOTO

Cum arată locul din Bucureşti unde au fost cazaţi Beyoncé, Enrique Iglesias, Nicolas Cage şi Vladimir Putin FOTO camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

Lux, rafinament, dar şi discreţie caracterizează locaţia exclusivistă unde aceste celebrităţi au rămas peste noapte, în Capitală.

Patru personalităţi diferite, cu backgrounduri diferite şi preferinţe diferite au reuşit să fie pe deplin satisfăcute de acest loc din Bucureşti, unde au fost cazate atunci când au ajuns în România. Un spaţiu select, discret şi ferit de nebunia oraşului, chiar dacă se află chiar în inima Capitalei.

E vorba despre elegantul Palat Suter de pe dealul Filaret, din apropierea Parcului Carol I din Bucureşti, construit la începutul secolului al-XIX-lea ca reşedinţă a arhitectului elveţian Gustav Suter, un apropiat al lui Carol I şi artizan al Parcului Carol şi al cartierului Grammont

În 1940, palatul a fost cumpărat de un bancher grec care a lăsat imobilul unei amante de origine franceză. După naţionalizare, comuniştii l-au transformat în sediu de partid şi chiar centru de coordonare a operaţiunilor locale ale celor de la KGB. A mai fost apoi şi sediu pentru ICRAL. După Revoluţie, clădirea a fost revendicată şi câştigată în instanţă de un urmaş al foştilor proprietari. 

Transformat în hotel, a primit mai întâi numele de Carol Park Hotel. Anul trecut, a fost redeschis după o renovare ce a costat în jur de 20 de milioane de euro, sub titulatura iniţială de Palatul Suter.

Realizat în stil neoclasic cu influenţe brâncoveneşti, Palatul Suter îşi poate găzdui oaspeţii în cele 17 camere şi apartamente amenajate diferit, la standarde de 5 stele, şi se mândreşte şi cu cel mai lung candelabru din Europa.

Două dintre camere comunică şi pot fi transformate într-un apartament de lux, în care s-au odihnit şi Beyoncé, Enrique Iglesias, Nicolas Cage sau Vladimir Putin atunci când au înnoptat la Bucureşti.

Spaţiul este decorat cu tapet din mătase, mobiler stil tapisat cu bracard, la fel ca draperiile şi obiecte de decor rafinate, amintind de perioada interbelică. Priveliştea este şi ea una deosebită, camerele având vedere spre centrul oraşului şi Palatul Parlamentului, fără a fi deranjat de zgomotul traficului.

O ambianţă perfectă pentru organizarea unor întâlniri cu caracter privat şi petreceri de tip Keep the Secret, un concept nou adus în România şi promovat de Oana Roman, maestra petrecerilor private. 

Citește și ...