News

Cine sunt părinţii preşedintelui Klaus Iohannis. De zeci de ani au plecat din România

Cine sunt părinţii preşedintelui Klaus Iohannis. De zeci de ani au plecat din România camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Klaus Iohannis vorbeşte foarte rar, aproape deloc, despre viaţa de familie. Actualul preşedinte al României are o poveste de viaţă interesantă, la fel şi părinţii lui. Cine sunt aceştia şi cu ce se ocupă? 

Are acum 61 de ani şi din 2014 ocupă cea mai înaltă funcţie în stat, este preşedintele României. De atunci, viaţa lui s-a schimbat complet, dar şi a soţiei. El s-a mutat la Cotroceni, iar Carmen Iohannis a rămas la Sibiu, acolo unde este profesoară. Preşedintele ţării a mai trecut prin astfel de despărţiri, când părinţii săi au plecat definitiv din România. O singură dată a vorbit despre acest episod din viaţa sa.

În cartea „Pas cu pas”, Klaus Iohannis vorbeşte despre familia sa, despre cea care i-a dat viaţă. Părinţii lui Klaus Iohannis se numesc Susanne şi Gustav Heinz Johannis şi trăiesc de aproximativ 20 de ani într-un orăşel liniştit din Germania. S-a aflat că cei doi au plecat din ţară la scurt timp după revoluţia din decembrie 1989. Preşedintele este cel care a dezvăluit că părinţii săi sunt oameni modeşti care au avut meserii simple.

Mama lui Klaus Iohannis, Susanne, a fost asistentă medicală, în timp ce tatăl a lucrat ca tehnician la o firmă din Sibiu. Preşedintele are şi o soră, pe Krista, care locuieşte tot în Germania.

„Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie”, a povestit preşedintele în cartea sa.

De ce au plecat părinţii lui Klaus Iohannis din România

Preşedintele era deja căsătorit când părinţii săi au decis să plece. 

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, a mai scris Iohannis în cartea sa.

Care era numele real al lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Werner Iohannis a povestit în urmă cu ani de zile că familia sa este atestată încă din secolul al XVI-lea, iar numele corect este Johannis. Se pare că la naşterea lui, atunci când tatăl l-a înregistrat, funcţionarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu ”J”.

Aşadar, numele preşedintelui era Klaus Werner Johannis. 

Povestea de iubire dintre Carmen şi Klaus Iohannis! Prima Doamnă şi Preşedintele se cunosc din liceu

Carmen şi Klaus Iohannis sunt căsătoriţi de peste 25 de ani. Preşedintele şi Prima Doamnă se cunosc din liceu, iar ulterior au decis să formeze un cuplu! Preşedintele României a cunoscut dragostea de mic, de pe la 11 ani. Atunci s-a îndrăgostit, dar mai apoi, în liceu, a cunoscut dragostea cea mare: "Prima dată mi-a plăcut de o fată când am fost în clasa a 4-a. Adevărata mea dragoste a venit mult mai târziu, este soţia mea Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanţă cu prietenii de liceu", a spus cu sinceritate Klaus Iohannis într-un interviu acum ceva vreme.

Foto: Facebook

Modifică Setările