News

Cum e să fii fata lui Bill Gates - Jennifer Gates povesteşte într-un interviu: "M-am născut cu un privilegiu imens!"

Cum e să fii fata lui Bill Gates - Jennifer Gates povesteşte într-un interviu: "M-am născut cu un privilegiu imens!"

Jennifer Gates a acordat un interviu amplu în care povesteşte cum este să fii parte din familia miliardarului Bill Gates

Are 24 de ani, a absolvit Stanford University, este pasionată de echitaţie şi studiază Medicina, în anul II, la Icahn School of Medicine în New York, dorindu-şi să devină pediatru. O alegere născută şi din discursurile tatălui său, la ora cinei, despre sistemul de sănătate, mortalitatea copiilor în lume şi epidemii. Pentru că da, Bill Gates le vorbea despre asta propriilor copii la masă - nu doar în interviuri. "Mama şi tata mi-au vorbit de foarte devreme ca unui adult, fără să ocolească subiectele dificile în conversaţiile cu mine, pentru a mă face responsabilă şi conştientă de problemele lumii în care trăiesc... Odată s-a întâmplat ca mama să mă surprindă în timp ce mă jucam cu păpuşile mele şi îi spuneam uneia dintre ele că are HIV, dar eu o voi ajuta. Mama s-a gândit atunci că poate au exagerat în discuţiile cu mine", îşi aminteşte Jennifer. 

"M-am născut cu un privilegiu imens", spune ea în interviul acordat pentru revista Sideines, care o are pe copertă chiar pe Jennifer Gates, într-una dintre posturile ei favorite: echitaţia. "Iar ceea ce este important este să ştiu să folosesc cât mai bine oportunităţile pe care le am şi să fac lumea aceasta un pic mai bună prin munca mea. Pentru că şi părinţii mei sunt incredibili de muncitori şi am învăţat asta de la ei", a continuat Jennifer, care mai are un frate, Rory, de 21 de ani, şi o soră, Phoebe, de 17 ani (foto jos). Jennifer spune că a crescut în această familie fiind constant inspirată de munca părinţilor pentru Microsoft, dar şi pentru Bill & Melinda Gates Foundation, fundaţia caritabilă care îşi dedică efoturile pentru a reduce sărăcia şi a extinde oportunităţile de educaţie în ţările lumii a treia.

Cât despre pasiunea pentru echitaţie, face asta de la 6 ani, concurând în diverse concursuri chiar împotriva lui Eve Jobs, fiica lui Steve Jobs, fondatorul Apple. La 24 de ani, Jennifer ştie exact ce îşi doreşte de la viaţă - deşi tentaţiile ar fi putut fi mari având un tată cu o avere de 108 miliarde de dolari, ceea ce îl face al doilea cel mai bogat om din lume, după fondatorul Amazon, Jeff Bezos. De altfel, Bill Gates a dat de înţeles că urmaşii lui nu vor moşteni în totalitate banii săi. "Nu cred că atât de mulţi bani le-ar face bine copiiilor mei. Ei vor moşteni doar o parte minusculă din averea mea. Vor trebui să-şi găsească singuri calea în viaţă", declara Bill în 2011. "Vor primi cea mai bună educaţie, pentru care voi plăti, dar ca venit personal, pentru asta vor trebui să-şi găsească fiecare o slujbă". Desigur, pe lângă asta, Bill are grijă şi de locuinţele copiilor. Jennifer a primit un apartament de 5 milioane de dolari în New York înainte de a începe să studieze Medicina, dar şi o fermă de 16 milioane, în Westchester County, unde să poată face echitaţie. 

Acestea fiind spuse, Jennifer are toată viaţa aşezată în faţa ochilor. La începutul acestui an, s-a şi logodit cu campionul egiptean la echitaţie Nayel Nassar, pe care l-a cunoscut şi de care s-a îndrăgostit graţie pasiunii lor comune pentru cai (foto jos). "Sunt atât de norocoasă să îl am ca partener de viaţă. Este omul care mă susţine incredibil de mult şi cu care abia aştept să construiesc o viaţă".

Foto: Getty Images, Instagram

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările