News

Cum faci o relaţie la distanţă să funcţioneze

Cum faci o relaţie la distanţă să funcţioneze

Relaţiile la distanţă sunt complicate, însă nu imposibile.

Comunicarea şi stabilirea unor planuri pentru viitor sunt importante pentru o legătură pe termen lung, care poate duce la un viitor înfloritor şi plin de împliniri. Iată câteva sfaturi pentru a ajuta această relaţie să îşi urmeze cursul:

 

Atenţie la detalii

Atunci când unul dintre voi pleacă, strecoară-i mici surprize şi cadouri în bagaj precum bluze, scrisori sau obiecte cu istorie pentru voi doi. Un parfum care crezi că i s-ar potrivi de minune îşi poate găsi loc între haine pentru a fi descoperit când ajunge acasă. Cel pe care îl folosea la primele voastre întâlniri îi va aduce aminte cu siguranţă de acele zile. Mai poţi să-i scrii mesaje scurte, dar profunde pe bucăţi de hârtie pe care să le ascunzi între paginile cărţii pe care o citeşte. Aceste mici atenţii îi vor aminti că relaţia voastră este ceva fără de care viaţa lui ar fi monotonă.

Ia-l prin surprindere

Nu trebuie să vă vedeţi doar atunci când planificaţi cu o lună în avans. Vizitele surpriză sunt aventuroase şi emoţionante. Asigură-te că perioada în care vrei să-l surprinzi nu este una foarte ocupată pentru el la muncă. Astfel de momente nepotrivite pentru o vizită pot crea tensiuni şi vor duce la certuri. Cere-i informaţii despre planurile pe viitorul apropiat şi planifică-ţi călătoria în cea mai potrivită perioadă. Poţi să procedezi la fel şi cu biletele de avion sau tren pentru când vine în vizită şi să le cumperi chiar tu. Ideale sunt cele pentru perioada sărbătorilor de iarnă sau atunci când aveţi ceva plănuit pentru ziua voastră. Nu doar că va avea mai puţine pe cap, dar îl vei şi surprinde atunci când iei iniţiativă.

Trimite-i scrisori

Scrisorile sunt o metodă bună de a încerca ceva nou şi de a-ţi pune creativitatea la treabă. Inspiră-te din scrisorile de dragoste ale autorilor faimoşi sau încearcă o metodă similară cu jurnalele, prin care îi povesteşti celui drag totul despre zilele tale şi despre momentele în care ai vrea să-ţi fie alături.

Conversaţii sincere

Relaţiile la distanţă pot duce la discuţii contradictorii şi la neînţelegeri, în special atunci când partenerii nu sunt suficient de sinceri şi deschişi unul cu celălalt. Încrederea trebuie clădită pe bazele unei comunicări echilibrate, care vă permite să abordaţi orice subiect. Este important să ştii ce îşi doreşte partenerul tău de la această relaţie şi să compari obiectivele lui pe termen lung cu ale tale. Dacă toate semnele indică direcţia potrivită pentru amândoi, vă veţi bucura de o perioadă în care aveţi de învăţat unul despre celălalt, înainte să fiţi cu adevărat împreună. 

Întâlniri video

Ochii care nu se văd se uită nu mai este o vorbă de aplicat în era tehnologiei, când te poţi vedea cu persoana iubită în orice moment al vieţii voastre. Priveşte acest fapt ca pe un avantaj atunci când analizezi viitorul unei relaţii la distanţă. Setaţi ore pentru apeluri pe Skype sau alte aplicaţii în fiecare zi şi nu lăsaţi să treacă o perioada prea lungă între apeluri. Când te vei vedea cât mai des cu persoana dragă vei scăpa de grijile care se pot naşte în minte despre relaţiile la distanţă.


Aspectele cele mai importante într-o relaţie la distanţă trebuie să fie luate în considerare de ambii parteneri şi amândoi trebuie să fie de acord să continue în acest fel. Dacă partenerul tău are dubii, lasă-l să descopere singur dacă poate să trăiască pentru o perioadă într-o astfel de relaţie sau dacă trebuie să găsiţi alte soluţii. Fii sinceră cu el şi comunicaţi cât mai mult.


Sursa foto: unsplash.com

Citește și ...