Agenda

Cum poţi face bani uşor în timpul liber, chiar de la tine de acasă

Cum poţi face bani uşor în timpul liber, chiar de la tine de acasă camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Dacă vrei să îţi suplimentezi veniturile stând acasă, nu ar trebui să îţi fie foarte greu,  mai ales dacă eşti creativă şi întreprinzătoare.

 

Ideal este să găseşti o activitate care îţi place foarte mult, astfel încât să te şi relaxezi în timp ce aduni bani pentru tine. Important e să câştigi mai mulţi bani, să fii independentă, să te poţi răsfăţa şi să-ţi amortizezi cheltuielile, mai ales dacă ai tendinţa de a nu te abţine atunci când vezi în vitrine rochii, pantofi, bijuterii sau genţi, „plăceri vinovate” pe care le are aproape orice femeie care se respectă.

 

Indiferent de scopul tău, nu uita că îţi asumi şi un risc: după ce vei începe să câştigi, vei avea tendinţa de a munci cât mai mult, până şi în weekenduri. Ţine cont de faptul că sănătatea ta este prioritară, iar atunci când vei simţi că nu mai poţi este înţelept să te limitezi doar la câteva ore pe săptămână şi să spui „Stop!”. Iată ce ai putea face pentru a câştiga bani în mod eficient într-un timp scurt, chiar stând în pat:

 

Confecţionare de bijuterii

Dacă ai de gând să îţi sacrifici weekendurile, poţi obţine cu lejeritate câteva sute de lei pe lună realizând bijuterii handmade. În plus, mai ales dacă eşti minuţioasă şi creativă, această activitate te poate relaxa. Mulţi vorbesc chiar de ergoterapie, o formă de terapie prin muncă, ale cărei efecte sunt mai mult decât consistente. E adevărat, la început vei fi nevoită să investeşti. 

 

Te va ajuta foarte mult dacă vei avea la îndemână câteva ustensile:


  • Clestele de facut bucle îţi va fi de un real ajutor datorită vârfului rotund, eficient în crearea bijuteriilor cu formă ovală (medalioane, broşe, pandantive);

  • Cleştele de tăiat, folosit pentru tăierea sârmelor;

  • Cleştele de strâns, de tip patent, care are o triplă utilizare: poate fi folosit atât la prindere, cât şi la tăiere şi strângere.


Totodată, vei mai avea nevoie, pe lângă mărgele de diferite culori şi mărimi, dantele, de o planşă pentru înşirat piesele, pistol de lipit şi rezerve de silicon, ace şi un gherghef care-ţi va uşura semnificativ munca, mai ales dacă te vei apuca şi de guleraşe, bentiţe, broşe. Deşi e o muncă migăloasă, cererea este una foarte mare, iar dacă vei investi şi în promovarea online, ai şanse reale de a-ţi crea o reţea de clienţi. Pentru a persevera, încearcă, mai la început, să

reinvesteşti câştigul, iar apoi să îţi cumperi câte ceva pentru tine: pantofi de dama de cea mai bună calitate, rochii, tratamente cosmetice şi proceduri de remodelare corporală.

Traduceri


Dacă îţi place o limbă străină, pe care ai aprofundat-o la facultate sau prin intermediul cursurilor specializate, ai putea să te apuci de traduceri în sistem freelancing. Poţi să te înregistrezi pe site-uri speciale sau în grupuri cu sute de mii de membri, acolo unde vei sonda foarte multe oferte. Dacă ştii o limbă rară, de exemplu una nordică sau asiatică, vei putea cere un preţ chiar mai ridicat. În ultimii ani, traducerile din/ în germană sunt cerute, dar nu vei da greş nici dacă ştii clasicele engleză şi franceză. Ideal ar fi să lucrezi cu clienţi străini, care remunerează mult mai bine munca depusă. E de preferat să nu îţi iei un volum de muncă foarte mare de la început pentru a vedea cum îţi gestionezi timpul şi cât de mult îţi ia să traduci o pagină. Ideal ar fi să mizezi pe un singur domeniu, de exemplu business sau medical, pentru că odată ce ajungi să stăpâneşti terminologia de specialitate, totul va fi foarte simplu.

Vei avea nevoie de:

 

  • Dicţionare de mai multe tipuri (de sinonime, antonime, omonime), culegeri care explică şi capcanele de traducere ale limbii.


Indiferent de modalitatea aleasă pentru a-ţi amortiza cheltuielile, nu uita să te răsfeţi în fiecare zi şi să nu uiţi de pasiunile tale: fie că e vorba de seriale, mâncăruri sofisticate, haine sau orice altceva care te face să te simţi importantă.

 

Sursă foto: pexels.com

 
 
 
Modifică Setările