Lifestyle

Cum pregăteşti rapid o cina romantică de neuitat

Cum pregăteşti rapid o cina romantică de neuitat

Traversăm o perioadă în care ocaziile speciale se ţin lanţ, iar calendarul abundă în ocazii numai bune pentru ca bărbaţii să-şi dovedească afecţiunea faţă de partenerele lor.

 

Dintre toate surprizele pe care le poţi pune la cale fără prea mari bătăi de cap, o cină romantică este, de departe, cea mai bună alegere. Dacă nu ai reuşit să faci o rezervare la un restaurant, nu este cazul să disperi. Cu eforturi moderate şi cu atenţie la detalii vei putea pune la punct o cină romantică imediat ce ai sosit acasă. Nu trebuie să faci nimic mai mult decât să urmezi paşii de mai jos:

 

Pregăteşte-ţi o ţinută aparte, dar lejeră

Dacă o cină romantică, servită la restaurant, implică o ţinută sobră, atunci când decorul se schimbă într-unul ceva mai familiar, exigenţele nu mai sunt atât de stricte. Cu toate acestea, un moment special trebuie marcat corespunzător, aşa că poţi merge pe varianta unui sacou cu maletă, pe care sa îl combini cu o pereche de jeans. Dacă partenera este cea care pregăteşte cina, o rochie lejeră din bumbac va fi ideală pentru acest prilej.


Alege băuturile potrivite pentru conversaţii spumoase

Nu există masă copioasă fără băuturi de calitate, dar o cină romantică nu este un ospăţ. Vei alege, aşadar, băuturi fine, care să încurajeze o conversaţie interesantă. Nu uita că scopul nu este acela al unei petreceri între prieteni, deci ideal ar fi să nu laşi alcoolul să preia controlul foarte rapid. Coniac şi brandy este combinaţia care te va ajuta să-i transmiţi partenerului că ai gusturi alese şi că pui accentul pe calitate, nu pe cantitate.

Nu complica inutil meniul

Când vine vorba despre a-i pregăti celui drag o cină romantică, exista tentaţia de a încerca un fel de mâncare complicat, a cărui reţetă se găseşte doar în revistele glossy. De ce să experimentezi, riscând ca tentativa ta de delicatesă să se transforme într-un fiasco? Alege un preparat simplu, cum ar fi pastele carbonara sau somonul la grătar cu legume la abur. Pentru aperitiv, poţi merge pe o combinaţie de brânzeturi şi specialităţi din carne.

 

Alege un playlist inspirat

Atmosfera unei întâlniri romantice depinde de muzica de fundal. Ultimul lucru la care ai vrea să apelezi este radioul, cu piese comerciale şi stridente. Chiar dacă vei avea senzaţia că pierzi timp cu asta, rezervă-ţi ceva timp pentru a alege melodiile cele mai inspirate pentru o asemenea ocazie. Fie că vei folosi o aplicaţie online sau clasicul memory stick, vei înscrie puncte importante la capitolul impresie dacă îţi vei alege bine muzica. 

 

Invită-ţi partenera la dans

Poate că seara voastră se va încheia cu un film sau poate că atmosfera se va încinge. Până atunci, însă, poţi să te asiguri că dai o întorsătură simpatică cinei. Ridică-te cu mult curaj de la masă, improvizează un discurs şi invită-ţi partenera la un dans romantic. Veţi pufni amândoi în râs şi veţi sparge monotonia serii, iar momentul stânjenitor se va încheia cu un sărut prelung. 


 

Adevărata miză a unei cine romantice este aceea de a scurta distanţa dintre parteneri. Modul în care alegi să faci asta depinde de tine, dar sugestiile de mai sus te pot ajuta.

 

Credit foto: Shutterstock

 
 
 

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările