Cum redecorezi o baie mică? Idei şi soluţii uşor de pus în aplicare

4 martie, 2020
1 olx okmagazine jpg jpeg

Indiferent câte dormitoare ai, baia pare a avea mai mereu dimensiuni reduse. Sfaturile de mai jos te vor ajuta să redecorezi baia astfel încât să combini funcţionalitatea cu esteticul, fără a cheltui o avere.

Fie că vrei să găseşti o folosinţă pentru colţul acela ciudat al băii sau doar vrei să fii inspirată pentru perioada renovărilor, în cele ce urmează vei găsi câte ceva pentru toate gusturile:

Rafturile suspendate simple 

Într-o baie de dimensiuni mici, spaţiul este vital. Dacă nu vrei să pară că toate obiectele sunt înghesuite, este bine să te foloseşti  cu cap de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie. Spaţiile de depozitare în băile mici sunt de mai multe feluri. Poţi monta rafturi simple deschise, acestea sunt şi la modă anul acesta, montate pe verticală, fie deasupra toaletei, fie vizavi. 

Mai apoi, poţi monta un mic dulăpior sub chiuvetă (de exemplu, pentru produsele de curăţenie), iar oglinda poate acoperi uşa unui dulap, eventual prevăzut cu spoturi de iluminat, în care să pui pasta şi periuţa de dinţi, şamponul, balsamul de păr etc.  Pentru un look retro, poţi monta o scară pe care să agăţi prosoape sau halatul de baie. O ultimă variantă este folosirea uşii şi alegerea unui suport multifuncţional, în care să agăţi atât obiectele specifice băii (perie de păr, creme etc), cât şi câteva prosoape.  

Perdeaua de duş

Dacă ai o baie minusculă, cea mai economică variantă este să mergi pe culoarea alb şi să alegi elemente simple pentru a da viaţă încăperii. O perdea de duş se potriveşte atât pentru cadă, cât şi pentru cabina de duş. De asemenea, o astfel de perdea din material impermeabil îţi permite să schimbi lookul băii oricând îţi doreşti, fără costuri majore.  

Culorile

Unele persoane cred că este plictisitor, însă albul se potriveşte cel mai bine în spaţiile mici. Oferă impresia de lărgime şi luminozitate. Culoarea poate veni de la dulapul de baie în nuanţe pământii, obiectele de baie (savoniera şi suportul pentru periuţe de dinţi) sau chiar dintr-un ansamblu de suporturi în aceeaşi culoare, în care să depozitezi şamponul, săpunul lichid şi balsamul de păr. Această uniformitate dă senzaţia de ordine chiar şi în absenţa unor spaţii de depozitare sofisticate.  

Tapetul

Dacă nu eşti mare amatoare de faianţă sau dacă, pur şi simplu, îţi doreşti o schimbare o poţi face prin înlocuirea faianţei cu un tapet rezistent la umiditate. Astfel, vei aduce culoare, variaţie şi viaţă unei încăperi care are un rol funcţional. Căutat tot mai mult, tapetul se găseşti în zeci de modele, culori şi texturi şi sigur vei găsi unul care să ţi se potrivească. 

Robineţii

Pentru a mai economisi din spaţiu, poţi monta robineţii direct pe perete. Ţevile vor fi ascunse şi nu va mai fi  nevoie de un suport pentru chiuvetă. În aceeaşi temă, poţi monta şi chiuveta pe perete, iar spaţiul rămas liber îl poţi lăsa pentru coşul de rufe murdare, de exemplu. Pentru un contrast dramatic, în special în băile în care predomină albul, poţi merge pe varianta robineţilor negri. Aduc un plus de eleganţă şi completează băile minimaliste. 

Podelele şi pereţii

Dacă ai o baie tradiţională cu mozaic pe jos, iar bugetul nu îţi permite alegerea gresiei, poţi merge pe o variantă accesibilă şi modernă: o carpetă din vinil rezistent la apă. Există inclusiv bucăţi din cauciuc aderent şi antiderapant, care se asamblează similar unui puzzle. Culorile şi modelele variază mult, astfel că ai de unde alege. Mai mult, poţi schimba şi mai mult aspectul băii montând faianţă hexagonală pe un singur perete. Va crea un efect wow şi va atrage toate privirile. 

Plantele

Odată ce ai eliberat baia prin montarea rafturilor verticale şi ascunderea ţevilor în pereţi, poţi alege, ca piese de decor, câteva plante. Îndreaptă-te spre un suport metalic minimalist, pe care să pui câteva plante rezistente la condiţiile specifice băii, lipsa luminii naturale şi mediul umed. 

Oglinzi

Oglinzile sunt necesare tuturor băilor, mai ales celor de dimensiuni reduse. Acestea garantează iluzia de spaţiu şi reflectă lumina, fie că te bucuri de ferestre sau doar de corpuri de iluminat aşezate strategic. Poţi chiar alege o oglindă cu ramă colorată pentru a aduce un plus de viaţă băii minimaliste decorate în alb. Dacă nu ai spaţiu pentru oglindă, poţi opta pentru o una extensibilă, montată pe peretele care are acces imediat la lumină. 

Redecorarea unei băi mici ne scoate pe mulţi dintre noi în afara zonei de confort, pentru că trebuie să găsim soluţii multifuncţionale, să respectăm stilul băii şi să nu renunţăm la estetică. Sperăm că ideile de mai sus te-au ajutat în acest sens. Spor!

Sursa foto: Shutterstock



Recente pe Ok! Magazine

5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg