Fashion

Cum s-a schimbat chipul celui mai dorit supermodel? Linda Evangelista, la 54 de ani FOTO

Cum s-a schimbat chipul celui mai dorit supermodel? Linda Evangelista, la 54 de ani FOTO camera-retro icon Vezi galeria 10 poze

Face parte din ”liga grea” a supermodelelor! Alături de Claudia Schiffer, Helena Christensen ori Cindy Crawford, Linda Evangelista a pus baza conceputului de ”supermodel”, fiind printre primele care au purtat această titulatură.

Acum, însă, la 54 de ani, Linda Evangelista de-abia aminteşte de grandoarea de altă dată. Timpul n-a fost blând cu ea, Linda îmbătrânind aproape fără graţie. Dacă celelalte colege de catwalk au reuşit să-şi păstreze silueta ca trasă prin inel chiar şi după retragere, Linda Evangelista a pierdut lupta cu kilogramele.

Paparazzi au surprins-o chiar luna trecută, pe străzile din New York, iar aspectul ei fizic îi dezamăgeşte destul de tare pe fanii fostului supermodel. Cu haine boţite, un chip nemachiat şi multe kilograme în plus, Linda Evangelista aminteşte cu greu de cea care era numită, cândva, ”The Gratest Supermodel of All Time”.

S-a retras în 1998

A fost descrisă drept ”cameleonul” din industria modei, reuşind să se plieze pe toate tiparele marelor case de modă din anii `80 şi `90. A fost dorită de toţi designerii de lume şi a făcut spectacol ori de câte ori a păşit pe podium. În 1998, însă, a decis să se retragă oficial din lumea modellingului. A revenit peste 3 ani, însă doar pentru anumite colaborări sporadic.

A fost muza lui Karl Lagerfeld, pe care l-a cunoscut în 1985. ”Nu există un alt model mai profesionist decât ea”, declara, la acea vreme, celebrul designer de la casa de modă Chanel. Acelaşi lucru avea să-l declare şi Gianni Versace, cu care Linda Evangelista a lucrat ulterior. Linda a făcut parte din grupul ”celor 5 supermodele formidabile” alături de Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford şi Tatjana Patitz.

Azi, 10 mai, Linda Evanghelista împlineşte 54 de ani.

Modifică Setările