Beauty

Cum să alegi cele mai bune produse cosmetice

Cum să alegi cele mai bune produse cosmetice

Industria de înfrumuseţare este într-o continuă dezvoltare, motiv pentru care există pe piaţă o gamă variată de produse cosmetice, iar achiziţionarea celor potrivite pentru nevoile tale poate fi o sarcină dificilă.

 

Alegerea produselor cosmetice potrivite tipului tău de ten este un pas important în procesul de înfrumuseţare. Pe de-o parte, trebuie să ai în vedere produsele potrivite pentru a crea un look natural şi, pe de altă parte, pentru a evita reacţiile neplăcute precum alergiile, care pot cauza iritaţii, mâncărimi, acnee şi erupţii cutanate. Pielea fiecărei persoane este unică şi anumite zone ale feţei pot avea caracteristici diferite, motiv pentru care trebuie luaţi în considerare mai mulţi factori, atunci când alegi produsele cosmetice.

 

Când vine vorba despre obţinerea unui machiaj reuşit, este bine de ştiut că sunt câteva produse care intră în contact direct cu pielea mai mult timp, de aceea este important să fie alese conform nevoilor tenului. Exemple în acest sens sunt fondul de ten, anticearcănul şi fardurile.


Primul pas pe care trebuie să îl faci înainte de a alege un fond de ten este să identifici ce tip de ten ai. Sunt patru tipuri de ten principale, care se comportă diferit şi au nevoi specifice: normal, uscat, gras şi mixt. Pentru determinarea tipului de ten, sunt câteva aspecte care trebuie analizate, precum starea de hidratare, modul de funcţionare a glandelor sebacee şi imperfecţiunile pielii.


Totodată, nu trebuie pierdut din vedere faptul că anumite caracteristici ale pielii pot suferi schimbări semnificative de-a lungul vieţii, astfel că, la un moment dat, pot apărea diferite reacţii adverse la produse care anterior erau potrivite pentru tipul de ten.


Un alt aspect important de care trebuie să ţii cont atunci când alegi produsele de make-up este culoarea. Dacă nuanţa aleasă este prea închisă ori prea luminoasă, rezultatul obţinut s-ar putea să nu fie prea atractiv, chiar dacă produsul este bine tolerat de piele. Pentru a corecta micile imperfecţiuni ale tenului, este esenţial să alegi produse cosmetice care se potrivesc cu tipul de piele. De exemplu, un fond de ten întunecat, fardurile de ochi mai închise şi creionul dermatograf sunt potrivite dacă ai un ten ciocolatiu sau măsliniu. Pe de altă parte, dacă ai tenul palid, este indicat să foloseşti un fond de ten mai luminos.


Pentru a te asigura că alegi fondul de ten potrivit, este bine să vezi cum se prezintă la diferite lumini. De exemplu, magazinele de cosmetice au, de regulă, lumină fluorescentă, iar culoarea fondului de ten poate fi puţin diferită decât atunci când te afli lângă o fereastră, unde lumina este naturală. Specialiştii recomandă, de asemenea, testarea fondului de ten pe linia maxilarului, pentru a alege cea mai bună nuanţă.


În ceea ce priveşte rujul, culoarea potrivită este aceea cu câteva nuanţe mai închisă decât culoarea buzelor tale.


Pentru a împiedica deteriorarea pielii, este important să fii atentă la ingredientele produselor de înfrumuseţarea. Sunt peste 500 de substanţe chimice folosite în compoziţia lor, iar unele dintre aceste pot afecta tenul. Motiv pentru care este indicat să renunţi la folosirea produselor pe bază de petrol, propilen, siliconi şi coloranţi artificiali. De asemenea, pentru a obţine rezultate cât mai bune şi a împiedica deteriorarea pielii, este esenţial să cureţi pensulele pe care la foloseşti pentru a te machia cel puţin o dată la două săptămâni.


Machiajul te poate ajuta să arăţi mai bine şi să ascunzi anumite imperfecţiuni, dar şi să capeţi mai multă încredere în tine. Însă este important să alegi cele mai bune produse de make-up, care să îţi pună în valoare calităţile şi să îţi protejeze tenul.


Sursă foto: Valua Vitaly/ Shutterstock 
Modifică Setările