Lifestyle

Cum să găteşti cele mai rapide prăjituri

Cum să găteşti cele mai rapide prăjituri

Ţi-e poftă de o prăjitură, dar nu ai nici un chef să pleci la cumpărături? Nici nu trebuie, pentru că ţi-o poţi prepara singur, cu ingredientele pe care deja le ai în frigider. Iată câteva sfaturi ca să pregăteşti rapid ceva bun de te lingi pe degete!

 

 

Foloseşte tăvi şi forme de copt de calitate

Înainte de orice, trebuie să ştii că nişte tăvi şi forme de copt de calitate te vor ajuta mai mult decât îţi imaginezi. Nu poţi compara, de exemplu, o formă pentru prăjituri din aluminiu, inox sau silicon cu una confecţionată din tablă pe care o găseşti în orice magazin ce vinde de toate. Există tăvi care nu lipesc, forme care ajută la o coacere uniformă, ustensile de bucătărie performante pe care ar trebui să le aibă orice gospodină. Îţi uşurează munca şi-ţi economisesc timp preţios. Iar statul în bucătărie va fi o adevărată plăcere.

 

Folia de aluminiu grăbeşte coacerea

În anumite situaţii, poţi acoperi tava din cuptor cu folie de aluminiu. Aceasta nu lasă prăjitura să se ardă la suprafaţă, în schimb o ajută să se coacă mult mai rapid în interior. În acest fel, nu vei mânca aluat pe jumătate crud. O altă idee ar fi să setezi cuptorul pe funcţia ventilare. Aerul fierbinte va fi distribuit uniform, iar desertul din tavă se va coace mai repede. Nu în ultimul rând, nu uita că înainte de a introduce orice tavă în cuptor, acesta trebuie încălzit în prealabil.

 

Caută reţete cu ingrediente pe care le ai deja în casă

Cu siguranţă ai în casă zahăr, ouă, unt, lapte, făină, fructe, cacao...ingrediente de bază pentru orice prăjitură. Încearcă să te foloseşti de acestea şi nu mai pierde timpul mergând la cumpărături după altele mai sofisticate. Caută reţete simple. Nu ai nevoie de ceva complicat ca să-ţi satisfaci pofta de dulce. De exemplu, dacă nu ai în cămară praf de copt, prepară dulciuri care nu au nevoie de acest ingredient pentru a ieşi delicioase. Praful de cacao poate fi înlocuit cu pudră de carob, zahărul poate fi înlocuit cu un fruct dulce precum banana, cu smochine sau curmale. Iar dacă nu ai fructe proaspete, sunt bune şi cele din compot.

 

Prepară prăjituri fără coacere

O prăjitură care se prepară fără coacere îţi va lua mult mai puţin timp, faţă de un desert pe care îl pui la cuptor. Pe internet vei găsi o mulţime de astfel de reţete rapide. De exemplu, ştiai că blatul unei tarte poate fi făcut doar din biscuiţi şi unt? Că un desert care nu necesită a fi băgat la cuptor are, printre alte ingrediente, brânză de vaci, fructe proaspete, pesmet, pudră de biscuiţi sau pişcoturi? Dacă nu le ai la îndemână pe toate, ar trebui să-ţi faci un stoc, undeva în cămară. Iar când ţi-e poftă de ceva dulce, le foloseşti simplu şi rapid.

 

Foloseşte cât mai puţine ingrediente

Pentru a prepara un desert rapid, pentru a te bucura de savoarea unei prăjituri economisind timp şi fără să stai jumătate de zi în bucătărie, recomandat ar fi să încerci reţete cu cât mai puţine ingrediente. Clătitele, de exemplu, sunt foarte rapid de preparat şi nu sunt deloc pretenţioase. Însă, gustul lor este absolut divin! O prăjitură rapidă înseamnă s-o prepari repede, dar să fie şi gata cât mai repede. Aşa că încearcă să te foloseşti de ingrediente care sunt încă de la început comestibile: pişcoturi, biscuiţi, foi de napolitane, frişcă, pastă de brânză sau brânză de vaci, fructe proaspete, confiate sau din conservă.

 

Trendul anului 2020: bucătăria africană

Potrivit revistei Forbes, unul dintre principalele trenduri în materie de food pentru anul 2020 îl reprezintă bucătăria africană, mai exact cea din regiunea de vest a continentului. Astfel, vom tot auzi despre preparate culinare pe bază de grâne şi cereale, despre reţete străvechi readuse la viaţă.

 

Sursa foto: Pixabay

 

 

Modifică Setările