Lifestyle

Cum să-ţi decorezi dormitorul pentru un somn liniştitor şi adânc în fiecare noapte

Cum să-ţi decorezi dormitorul pentru un somn liniştitor şi adânc în fiecare noapte

Felul în care decorezi dormitorul îţi poate influenţa starea de zi cu zi, mai ales dacă obişnuieşti să ai anumite probleme cu somnul şi nu reuşeşti să te odihneşti suficient.

 

Este important să ai mereu în vedere faptul că dormitorul este sanctuarul liniştii şi să eviţi să-l decorezi pentru a-l transforma într-un birou sau o cameră de joacă pentru copii. Iată câteva dintre elementele importante pentru somn şi cum să le incluzi pentru a te bucura de orele necesare pentru suficientă energie în fiecare zi:

Alege culorile potrivite

În designul de interior, de multe ori culorile dictează starea de spirit pe care o resimţi acasă. De aceea, în dormitor trebuie să foloseşti nuanţe pastelate atât pentru pereţi, cât şi pentru textile sau covoare. De asemenea, poţi alege culorile care te fac fericită şi care îţi transmit doar senzaţii de bine. Cumpără lenjerii de pat de la Elefant şi bucură-te de o selecţie variată, în care cu siguranţă vei găsi ceea ce cauţi. Ia în calcul să faci o schimbare mult aşteptată înainte de venirea primăverii, când faci curăţenie generală şi schimbi culorile pereţilor. Alege nuanţe liniştitoare, care reflectă lumină aşa cum îţi doreşti, şi fii originală. Evită culorile închise sau pe cele prea puternice, în special dacă încăperea este de dimensiuni mai mici.

 

Evită dezordinea

Dezordinea din casă poate induce stări de anxietate şi stres, iar dacă aceasta există în dormitor, îţi va influenţa şi calitatea somnului. Nu decora dormitorul cu prea multe obiecte inutile şi asigură-te că faci în fiecare zi ordine în această cameră. Într-un apartament de dimensiuni mici, foloseşte cât mai multe soluţii de depozitare, precum mobilierul făcut la comandă şi cutii pentru lucrurile personale. Dacă alegi un loc special pentru fiecare dintre acestea, vei evita împrăştierea lor în cameră. Procedează la fel şi cu lucrurile sau jucăriile copiilor, deoarece există multe şanse ca acestea să-ţi invadeze fiecare cameră din locuinţă.

Foloseşte materialele potrivite

Când vine vorba de patul tău, materialele lenjeriei sunt foarte importante. Alege-le pe cele care pot absorbi umezeala, precum bumbac, satin sau lână, şi evită-le pe cele sintetice. Nu trebuie să achiziţionezi cele mai scumpe materiale, dar bazează-te pe cele care te fac să te simţi confortabil. De asemenea, schimbă cearşafurile şi feţele de plapumă când vine iarna. În sezonul rece trebuie să alegi texturi mai groase, mai ales pentru că temperatura ideală din dormitor este, de regulă, una mai scăzută.

Apelează la aromoterapie

Dacă ai des probleme cu somnul, poţi include în decorul dormitorului şi elemente de aromoterapie. Poţi opta pentru difuzoare de aromoterapie care se potrivesc unui design minimalist al dormitorului. Aromele precum cele de lavandă te pot ajuta să te linişteşti şi să dormi mai bine. De asemenea, uleiul esenţial de ylang-ylang este recunoscut pentru calităţile sale afrodisiace. La fel ca baia, dormitorul tău trebuie să devină un spaţiu relaxant, asemănător cu un spa, şi să îţi ofere confortul şi siguranţa unui sanctuar.


Foloseşte perioada de iarnă pentru a pune bazele unui spaţiu cu adevărat reconfortant în dormitor. Acest lucru te va ajuta să te bucuri de un program de somn sănătos şi mai multă energie în fiecare zi.


Sursă foto: pexels.com


Acest articol conţine elemente publicitare.

 
Modifică Setările