Vedete

Cum şi-a ascuns Freddie Mercury boala până în ziua în care a murit?

Cum şi-a ascuns Freddie Mercury boala până în ziua în care a murit?

Astăzi, Freddie Mercury este omul momentului şi asta şi datorită celui mai vizionat film din sălile de cinema, Bohemian Rhapsody, cu Rami Malek în rolul principal. Pe 24 noiembrie 1991, frontmanul trupei Queen pleca dintre noi, răpus de o bronhopneumonie cauzată de SIDA, boală contractată în urma numeroaselor relaţii clandestine cu bărbaţi. 

Freddie avea doar 45 de ani când ne spunea Adio. Iar lumea şi fanii care l-au iubit atât de mult au aflat că adoratul lor se luptă cu boala momentului, în acele vremuri, de-abia cu o zi înainte ca acesta să moară. Chiar dacă se speculase de mult că Mercury ar putea să aibă SIDA, din cauza înfăţişării lui slăbite şi bolnăvicioase şi a faptului că trupa Queen renunţase la turnee, Freddie şi managerul lui au dat publicităţii un comunicat în care au confirmat aceste bănuielile, pe 23 noiembrie 1991.

“În urma relatărilor din presă din ultimele două săptămâni, doresc să confirm că am fost testat seropozitiv şi că am SIDA. Am simţit că este corect să ţin această informaţie doar pentru mine până acum pentru a proteja intimitatea celor din jurul meu. Acum a venit timpul pentru ca prietenii şi fanii mei din toată lumea să afle adevărul şi sper că toată lumea se va alătura doctorilor mei în lupta cu această boală teribilă. Intimitatea a fost mereu specială pentru mine şi sunt cunoscut pentru lipsa de interviuri. Vă rog să înţelegeţi că această politică va continua.”

A doua zi, starul murea.

Freddie a ţinut mult ascuns cruntul diagnostic chiar şi faţă de colegii lui de trupă, cei trei aflând despre boala solistului vocal de-abia în 1989, la doi ani după ce acesta a primit confirmarea că testul HIV pe care l-a făcut a ieşit pozitiv. Şi cu doi ani înainte ca Freddie să se stingă.

Comentarii

Articole asemănătoare

OK! Legende: Freddie Mercury

News

OK! Legende: Freddie Mercury

Dacă ar fi trăit, pe 5 septembrie ar fi împlinit 67 de ani. Dar nu e o vârstă pe care să şi-o fi dorit-o. „Nu mă aştept să ajung la bătrâneţe. Mi-e totuna ce va fi. Ar fi plicticos să trăiesc până la şaptezeci de ani“, declara cel care a trăit în 45 de ani cât alţii în zece

Brian May lansează un nou album cu Freddie Mercury

Muzica

Brian May lansează un nou album cu Freddie Mercury

Chitaristul legendarei trupe britanice Queen pregăteşte un nou album al formaţiei, pe care vor apărea cântece inedite, interpretate de regretatul solist Freddie Mercury.

Cine vrea Rolls-Royce-ul lui Freddie Mercury?

News

Cine vrea Rolls-Royce-ul lui Freddie Mercury?

Automobilul de lux al liderului formaţiei Queen va fi scos la licitaţie, sâmbătă, în oraşul britanic Birmingham, în cadrul unui salon automobilistic.

Muzica

Queen, legenda nemuritoare a muzicii rock

Încă din anii 1970 şi probabil încă multe zeci de ani de acum încolo, Queen va fi prezentă în play-listurile multora dintre noi. Nu este o simpla trupă care a devenit celebră

Muzica

Adam Lambert, solistul Queen în 2012

Nu ştim dacă fanii Queen vor fi foarte încântaţi de această veste, dar noul solist al trupei lor preferate va fi... Adam Lambert. Cel puţin în această vară

Muzica

Michael Jackson şi Freddie Mercury, în duet

Moştenitorii drepturilor asupra creaţiei lui Michael Jackson şi-au dat acordul ca membrii trupei Queen Brian May şi Roger Taylor să lanseze un duet înregistrat în anii ’80 de Regele Pop şi Freddie Mercury.

Muzica

Tribute to Remember Freddie Mercury în Club Jukebox Venue

Joi, 22 septembrie, în Club Jukebox Venue, vor fi patru ore de muzică Queen, într-un spectacol special, un regal pentru fanii legendarei trupe rock: ”Tribute to Remember Freddie Mercury”.