Vedete

Cum şi-a cerut Mircea Diaconu soţia în căsătorie: "I-am oferit o cafea, m-a refuzat categoric"

Cum şi-a cerut Mircea Diaconu soţia în căsătorie: "I-am oferit o cafea, m-a refuzat categoric"

Sunt de 41 de ani împreună şi nu îşi imaginează viaţa unul fără celălalt.  Mircea Diaconu şi  Diana Lupescu par să fi descoperit secretul unei vieţi pline de iubire în doi. Povestea lor a început pe neaşteptate.

“În 1979, prima noastră întâlnire a fost la Teatrul Bulandra, am vrut să fiu amabil cu o colegă actriţă, i-am oferit o cafea, m-a refuzat categoric. La a doua întâlnire, la mare, am pălăvrăgit şi cu asta basta. A venit toamna, în 1980, m-am întâlnit cu Eugenia Vodă, ploua, i-am cerut telefonul Dianei, atât. Am simţit nevoia s-o sun, i-am zis că am treburi prin Moldova, pot să beau o cafea, la tine, la Bacău. Am ajuns acolo, «ai o cafea, că aşa ai zis», am băut o cafea în bucătărie, am vorbit de teatru, am mai intrat în sufragerie, nu m-am gândit la nimic înainte, dar în clipa aceea mi-a venit s-o întreb: «Dacă te-aş cere de soţie, ce-ai zice?». «Aş fi de acord», a răspuns ea. Am continuat să discutăm. Apoi, seara, am întrebat-o încă o dată: «Hai să fim şi serioşi, vrei?». Şi au trecut 41 de ani şi ceva de atunci, ne-am căsătorit, ani divini”, a povestit Mircea Diaconu la Kanal D, în emisiunea Denisei Rifai.

Actorul are convingerea că vine un moment când nu îţi poţi vedea viaţa fără cel de lângă tine.

„Viaţa nu are tipare, ci are principii, reguli. Fiecare simte în celălalt sprijin, putere, curaj când nu ai. Fiecare adaugă ceva şi, practic, încet, încet nu poate trăi unul fără celălalt. Cam asta e: nevoia de celălalt. Nevoia e ca respiraţia. E minunat că, după 41 de ani, ne uităm în spate şi vedem construcţiile familiale, nu doar copii, nepoţica, dar şi cuibul nostru, tot ceea ce am făcut împreună în viaţă şi care este splendid”, a mărturisit Mircea Diaconu.
 

Modifică Setările