News

Cum te îmbraci la o petrecere tip cocktail vara aceasta?

Cum te îmbraci la o petrecere tip cocktail vara aceasta?

Mai este puţin şi începe în mod oficial sezonul petrecerilor în aer liber şi mai cu seamă, sezonul evenimentelor tip cocktail. Aşa cum ştii deja, nicio petrecere tip cocktail nu seamănă cu o alta, de aceea trebuie să te pregăteşti din timp şi să te asiguri că ai ţinuta corespunzătoare. Mai mult ca sigur, dress-code-ul va fi menţionat pe invitaţie, iar dacă nu, vei avea libertatea de a-ţi etala propriul stil.

 

Probabil te gândeşti că ţinuta pentru o petrecere tip cocktail este simplă: doar alegi un costum, o pereche de pantofi şi accesoriile şi eşti gata de plecare. Însă, în realitate, lucrurile sunt mult mai complicate. Trebuie să ţii cont de mai multe aspecte, printre care tipul petrecerii (dacă este o petrecere business sau un casual), de locaţie, de temperatură, chiar şi ora la care va începe şi cea la care se va încheia şi aşa mai departe.

În primul rând, să definim petrecerea tip cocktail. Aceasta este un eveniment care începe după ora 17 şi durează în jur de maxim 3 ore. Însă, sunt şi cazuri în care această petrecere se poate extinde, aşa că trebuie să iei în calcul fie o schimbare de ţinută, fie să alegi o ţinută care să se potrivească şi la începutul serii. Petrecerile de tip cocktail sunt în general relaxate, aşa că şi ţinutele trebuie să fie în ton cu acestea.

Dacă nu ai un dress code impus şi nu ştii prea multe despre petrecere, poţi să îţi dai seama de tipul acesteia după modul în care ai fost anunţat. Dacă vorbim despre o invitaţie tipărită, cu siguranţă trebuie să alegi o ţinută de cocktail formală, însă dacă ai fost anunţat prin email, telefon sau SMS, atunci poţi opta pentru o ţinută business casual sau casual (in funcţie şi de organizatorul petrecerii). Pentru petrecerile de vară, îţi recomandăm să alegi ţinute din materiale uşoare şi naturale, aşa cum este bumbacul, inul sau chiar şi stofa subţire.

În cazul în care ne referim la o petrecere casual, poţi opta pentru un sacou casual, o cămaşă uni, o pereche de jeans şi o pereche de pantofi tip derby.

Pe lângă îmbrăcăminte, trebuie să acorzi o mare importanţă şi încălţămintei. Astfel, îţi recomandăm să optezi pentru pantofi eleganti de barbati de la Marelbo şi să alegi exact modelele care te avantajează şi care se potrivesc cel mai bine.

Dacă este o petrecere organizată de locul de muncă, poţi alege cu încredere o ţinută business casual sau smart-casual. Astfel, optează pentru pantaloni din stofă, o cămaşă button-down, un sacou din zona sport şi o pereche de pantofi tip loafers.

În cazul în care ai nevoie de o ţinută business, alege un costum gri sau bleumarin (evită negrul), format fie doar din pantaloni şi sacou, fie din pantaloni, sacou şi veston, cămaşă albă, cravată din mătase, o batistă care să se asorteze şi neapărat pantofi tip Oxford.

După cum poţi observa, ai numeroase posibilităţi de a te îmbrăca adecvat la o petrecere tip cocktail, aşa că nu trebuie să îţi faci griji. Singurele aspecte de care trebuie să ţii cont este asortarea ţinutei cu specificul evenimentului şi bineînţeles, să ai încălţăminte adecvată şi comodă, deoarece vei sta mult în picioare.

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/109353097185973387/

 

 

 

Comentarii

Modifică Setările