Royals

Cuplul regal român a petrecut Paştele în Danemarca, vizitând-o şi pe Regina Margareta a II-a FOTO

Cuplul regal român a petrecut Paştele în Danemarca, vizitând-o şi pe Regina Margareta a II-a FOTO camera-retro icon Vezi galeria 20 poze

În timp ce Principesa Maria a sărbătorit Învierea la Arad, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au fost oaspeţii Casei Regale daneze.

După vizita oficială din Franţa, cuplul regal român a ajuns pe 26 aprilie în Danemarca. În Sâmbăta Mare, Majestatea Sa Margareta şi Aleteţa Sa Regală Principele Radu au fost primiţi la Castelul Fredensborg de către Regina Margareta a II-a a Danemarcei. Întâlnirea cuplului regal român cu suverana daneză a avut un caracter privat.

Noaptea de Înviere i-a găsit pe Custodele Coroanei şi Principele Consort la Biserica Ortodoxă Română din Copenhaga. Alături de cuplul regal s-au aflat Alexandru Grădinar, ambasadorul României în Danemarca, diplomaţi ai ambasadei, precum şi reprezentanţi ai Casei Majestăţii Sale Custodele Coroanei.

Sfânta slujbă a Învierii a fost oficiată de Episcopul Macarie al Europei de Nord, alături de un sobor de preoţi ortodocşi români din Danemarca, la care au asistat un mare număr de membri ai comunităţii româneşti de acolo.

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu s-au mai aflat alături de românii din Episcopia Europei de Nord în anul 2016, când au petrecut sărbătorile de Paşti în Suedia, la Stockholm.

Duminică, 28 aprilie 2019, în prima zi de Paşti, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au luat parte la dejunul pascal oferit de ambasadorul României, în prezenţa Episcopului Macarie. (vezi galeria foto)

Foto: Silviu Matei ©AGERPRES

Comentarii

Modifică Setările