News

Curăţenie generală înainte de Sărbători – Cum ne pregătim casa din timp?

Curăţenie generală înainte de Sărbători – Cum ne pregătim casa din timp?

 Perioada sărbătorilor de iarnă se apropie cu paşi repezi, motiv pentru care niciodată nu este prea devreme pentru a începe pregătirile. Curăţenia generală înainte de sărbători a devenit tradiţie în casele tot mai multor persoane, iar pe această temă ne-am propus să vorbim şi noi în rândurile următoare.

În acest articol vom oferi câteva sfaturi utile despre pregătirea casei din timp pentru sărbătorile de iarnă. Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le pui şi tu în practică atunci când te ocupi de curăţenia generală în locuinţă, cu scopul pregătirii sale pentru perioada sărbătorilor de iarnă:

 

 Curăţă fiecare cameră pe rând

Pentru a ca activităţile de pregătire a casei pentru sărbătorilor de iarnă să nu te copleşească, este bine să începi curăţenia din timp sau să alegi servicii de curatenie disponibile in Bucuresti, Ilfov sau alte oraşe şi puncte de interes ale ţării. Astfel, nu va exista presiunea timpului ci te vei putea ocupa în linişte de curăţenie.

Iar pentru ca organizarea să nu-ţi lipsească, ai putea curăţa câte o cameră pe zi. Poţi începe cu acele camere mai puţin folosite, în care murdăria se instalează mai greu, lăsând bucătăria şi dormitorul pentru final, deoarece acestea sunt mai predispuse dezordinii.

 

 Cere ajutorul familiei

Sărbătorile sunt despre familie şi la fel ar trebui să fie şi activitatea de curăţenie. Cere ajutorul membrilor familiei tale iar curăţenia se va transforma dintr-o activitate de care fuge toată lumea, într-o experienţă distractivă şi mai ales eficientă.

Împarte sarcinile în mod egal iar astfel curăţenia va fi mai uşor şi mai plăcut de realizat ca niciodată.

 

 A sosit timpul să faci câteva schimbări

O curăţenie generală va aduce un aer nou în locuinţa ta, însă nu va fi mereu suficientă. Poate că îţi doreşti o schimbare mai simţitoare în locuinţa ta, motiv pentru care ai putea avea în vedere schimbarea lenjeriilor de pat.

Iar pentru ca magia sărbătorilor să se simtă în fiecare colţişor al locuinţei tale, ai putea avea în vedere modelele cu tematică de sărbători. Astfel, cu siguranţă vei avea parte de cele mai frumoase sărbători de iarnă, fără a fi necesară o investiţie prea mare.

Vei găsi o gamă diversificată de modele de lenjerii de pat, iar astfel vei putea aduce un suflu nou în atmosfera locuinţei tale, întocmai pentru a simţi pe deplin acea schimbare pe care o cauţi.

 

Curăţă perdelele

Avem tendinţa de a crede că perdelele sunt cel mai puţin expuse murdăriei, aşa că ne ocupăm mult prea rar de curăţarea lor. Ei bine, acest lucru este foarte greşit.

Perdelele, la fel precum alte articole textile din locuinţa noastră, se murdăresc, chiar dacă acest lucru este mai puţin vizibil. Astfel, o curăţare a perdelelor realizată cel puţin din când în când te va ajuta să păstrezi un mediu curat şi sigur în locuinţa ta, ţinând praful şi chiar alergenii departe de tine şi familia ta.

Perdelele se spală uşor, iar uscarea lor se realizează şi mai rapid, aşa că sigur curăţarea lor nu îţi va provoca bătăi de cap.

 

 Investeşte în achiziţionarea articolelor textile cu tematică de Crăciun

În final, ai mai putea avea în vedere doar achiziţionarea unor articole textile cu tematica de Crăciun. Cumpără o faţă de masă în acest stil, iar astfel vei lua cina cu familia într-o atmosferă demnă sărbătorilor de iarnă. Husele pentru scaune, husele pentru canapea si fotolii living sau chiar pernuţele decorative te pot ajuta, la rândul lor, să obţii un decor magic de sărbători.

Pune în practică toate aceste sfaturi iar Crăciunul acesta va fi unul memorabil, obţinând o atmosferă superbă în cadrul locuinţei tale, şi sigur vei impresiona fiecare membru al familiei şi fiecare vizitator care te colindă de sărbători.

 

Comentarii

Modifică Setările