News

Curiozităţi despre viaţa lui John F. Kennedy la Casa Albă: era comod, dormea la prânz şi avea cada plină cu jucării de cauciuc

Curiozităţi despre viaţa lui John F. Kennedy la Casa Albă: era comod, dormea la prânz şi avea cada plină cu jucării de cauciuc camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Din interviurile realizate de Arthur Schlesinger cu Jakie Kennedy în 1964 reuşim să aflăm cum era fostul preşedinte american în privat, în relaţia cu soţia şi copiii săi.

Fascinaţia pentru viaţa familiei Kennedy n-a pălit nicio clipă, iar lecturarea volumului "Viaţa mea cu John F. Kennedy" realizată pe baza interviurilor istoricului şi sociologului Arthur Schlessinger cu fosta Primă Doamnă, Jacqueline Kennedy, ne dezvăluie cum era, de fapt, fostul lider de la Casa Albă.

Aşa aflăm că lui John F. Keneddy "nu-i plăcea să plece de-acasă, fie că stăteam în Georgetown, la Cape, fie că eram la casa mamei mele din Newport, şi chiar când eram la Casa Albă. Semăna cu tatăl lui în această privinţă. Tatălui său îi plăcea să stea acasă şi considera că avea cea mai bună mâncare şi că tot ce era mai bun era la tine acasă. Aşa că şi el a crescut tot aşa, cu ideea că totul e bine acasă."

Din acest motiv, în prima iarnă petrecută la Casa Albă ca pereche prezidenţială, Jackie şi John n-au ieşit decât de vreo trei ori, de obicei în vizite la prieteni.

"Era mult mai amuzant ca oamenii să vină la tine în vizită", spunea Prima Doamnă. "Şi aşa JFK lucra întotdeauna până târziu şi trebuia să găsesc tot felul de trucuri ca să-i ţin pe copii treji, ca să-i vadă înainte de culcare."

Cât despre mici distracţii, cum era de pildă vizionarea filmelor acasă, nici asta nu l-a prins pe preşedinte. Vedeau, cel mult, zece filme pe an. "Poate în prima iarnă ne-am uitat la câteva. Serios, nu la foarte multe, pentru că nu-mi vin în minte decât patru sau cinci pe care le-am văzut în toată perioada aceea. Cred că în vară s-a uitat la ceva mai multe..."

 

 

Modifică Setările