Spectacole

Curs de gătit sushi în Bucureşti

Evenimentul se va desfăşura la Hotel Eurohotels International, dinBucuresti, unde vor participa cursanti cu varsta peste 18 ani. Pe parcursul serii, acestia vor experimenta retete si trucuri ale artei culinare japoneze, in compania unui profesor, se vor delecta cu un ceai verde traditional, acompaniat de muzica japoneza, dar işi vor putea face si prieteni noi.

Despre mancarea japoneza…

Ingredientele principale ale bucătăriei japoneze tradiţionale sunt peştele şi alte produse marine, zarzavaturile şi orezul. Peştele este deseori servit crud, ceea ce necesită ca el să fie foarte proaspăt şi să fie tăiat cu un cuţit bine ascuţit.

Rulourile de sushi (makizushi) reprezinta principalul fel de sushi in Japonia. Acest tip de sushi foloseste foi de alge, putin prajite, orez si diverse tipuri de umplutura (somon, creveti, crabi, castraveti, avocado). Prepararea acestui tip de mancare poate fi foarte provocatoare, intrucat fiecare poate combina ingredientele cat mai variat, in functie de inspiratia de moment, rezultand retete inedite!

Cum se desfăsoară workshop-ul

In seara cursului, gazda serii va fi o profesoara japoneza, ce va introduce audienţa in tainele culturii japoneze. Cei prezenti vor avea la dispozitie toate ingredientele pentru a pregati 3 feluri de makizushi, cel mai cunoscut sortiment de mancare japoneza, extrem de gustos si relativ usor de preparat. La final, se pot savura cele 3 tipuri de mancare, alaturi de o cana de ceai verde traditional, acompaniate de o muzica japoneza relaxanta.