News

Daciana Sârbu, mărturisiri despre fiica adoptată: "Am găsit un chip care radia bucuria. Când am văzut-o prima dată mi s-a părut că seamănă cu Victor"

Daciana Sârbu, mărturisiri despre fiica adoptată: "Am găsit un chip care radia bucuria. Când am văzut-o prima dată mi s-a părut că seamănă cu Victor" camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Daciana Sârbu şi Victor Ponta au ţinut să fie părinţi pentru a treia oară. Aşa a apărut în viaţa lor micuţa Maria, o fetiţă dulce, cu zâmbet nepieritor, pe care au găsit-o într-un centru de plasament.

"În momentul în care am luat decizia împreună cu copiii, lucrurile au mers natural. Andrei a spus că e pregătit să îi dea camera lui. Irina a spus că vrea să fie fată şi să nu-i dam camera ei. Ea şi-a dorit mult o soră şi era fericită. Nu ştia ce o aşteaptă exact, dar având suportul lor lucrurile au mers şi mai uşor. E nevoie de multă iubire şi multă atenţie. Trebuie să fii bine, să ai în jur oameni care să te sprijine şi poţi să muţi munţii. Dacă ai un partener care îţi dă curaj poţi. Am luat decizia când eram toţi”, a povestit Daciana Sârbu, care a fost invitată, zilele trecute, în podcastul lui Mihai Morar.

 

Prima întâlnire a fost hotărâtoare.

"Când am văzut-o prima dată mi s-a părut că seamănă cu Victor. Eu am găsit un chip care radia bucuria. E cel mai vesel copil, le-am spus că nu dorim să mai vedem pe altcineva. Am văzut-o pe Maria şi am mers mai departe cu gândul că nimic rău nu are ce să se întâmple”, a mai spus Daciana Sârbu.

Proocesul este unul greoi şi implică multe etape.

„Există un proces de acreditare a familiei adoptatoare şi durează. Nu e uşor. Există psihologi care te pregătesc. Acest proces se finalizează cu acest atestat pe care poţi să-l primeşti sau nu. Experienţa celor care te evaluează poate ajunge la concluzia că familia nu e pregătită. După acest proces, în funcţie de ce optezi, să alegi să te nimerească sistemul în momentul în care apare un copil conform criteriilor pe care le-ai expus.

Există şi varianta pe care am mers noi, există o listă a copiilor greu adoptabili şi acolo e un proces deschis. Nu am avut criterii. Dosarul există şi această cerere în care spui vârsta şi alte lucruri. Noi ne-am dorit să fie fată. Noi ne-am îndreptat spre copiii greu adoptabili pentru că nu a contact nici ce probleme au avut, nici de ce erau pe acea listă. Noi eram pregătiţi pentru orice fel de copil, nu ne-am dorit unul perfect”.

 

Modifică Setările