Agenda

Dan Badea, "păcălit" să intre în bucătăria lui Dinescu FOTO

Dan Badea, "păcălit" să intre în bucătăria lui Dinescu FOTO camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

Chiar de 1 aprilie, când românii celebrează Duminica Floriilor, celebrul comediant e trimis la cratiţă, la "Politică şi delicateţuri".

Pus pe glume, cum îl ştim, Dan Badea nu-şi pierde simţul umorului nici chiar atunci când Mircea Dinescu îl pune la treabă în bucătăria sa. Deoarece tradiţia spune că de Florii se mănâncă peşte, Mircea Dinescu îl pune pe celebrul artist de stand-up comedy faţă în faţă cu un mare şalău de Dunăre.

Voluntar şi curios din fire, musafirul îl asistă pe Dinescu la prepararea a două feluri de şalău: în ie de făină şi celebrul bonne femme, făcut după o reţetă de la începutul secolului.

Şi pentru că au umorul în sânge, gătitul devine o joacă amuzantă, iar dialogurile din bucătărie şi testimonialele cu impresiile celor doi sunt o savoare care garniseşte bine ziua de Florii.

În cramă, la un pahar de vin rose, discuţia curge lin în acelaşi registru amuzant, întreruptă doar de muzica lui Constantin Lătăreţu, în timp ce Dinescu îşi descoase invitatul şi îi povesteşte întâmplări cu haz din tinereţea sa.

„E o lume întreagă domnul Dinescu, el ca om e o poezie şi stai şi-l asculţi pentru că te fascinează”, spune Dan Badea.

Aşadar, duminică, 1 aprilie, de la ora 15.30, la TVR 1, Politică şi delicateţuri ne invită la un şalău şi o porţie zdravănă de voie bună.

Modifică Setările