News

Dan Negru şi Marina Almăşan, despre repudierea lui Andrei Gheorghe: "E adevărat! Şi e grav!"

Dan Negru şi Marina Almăşan, despre repudierea lui Andrei Gheorghe: "E adevărat! Şi e grav!"

După ce a blamat presa pentru reacţia lacrimogenă avută la moartea lui Andrei Gheorghe, realizatorul de televiziune ridică problema discriminării în media, confirmată de jurnalista de la TVR.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Marina Almăşan relevă faptul că regretatul Andrei Gheorghe a fost, în ultima vreme, refuzat sub diferite motive, "inclusiv că are dantura stricată”.

"Acum o lună şi ceva îl întrebam pe Andrei Gheorghe dacă ar fi de acord să prezinte, alături de mine, “Femei de 10, Bărbaţi de 10”. În opinia mea, mintea sa sclipitoare, combinată cu afurisenia sa binecunoscută, ar fi încăput bine între hotarele formatului meu de televiziune. Andrei s-a bucurat, eu l-am “propus mai departe”, însă obiecţii au fost destule, sub diferite motive (inclusiv că “are dantura stricată”...). Am stat mult timp pe gânduri, până să-i comunic “verdictul”. L-a primit cu seninătate: “Mă aşteptam - mi-a spus. Îmi pare rău, aş fi avut nevoie de asta, ar fi fost un balon de oxigen pentru mine”... N-am înţeles atunci exact la ce se referea, am înghiţit în sec (chiar credeam în varianta aceasta de “coprezentator”) şi... am căutat în continuare.
Astăzi am fost şocată să-mi încep ziua cu trista veste a plecării lui Andrei. Sper, spre o lume mai bună, mai aşezată, cu care să nu aibă atâta de luptat... Îmi amintesc un crâmpei dintr-un interviu pe care Andrei - fiu al unei familii mixte - l-a oferit, cândva, unui ziar. Spunea ceva de genul: “Când mergeam în Rusia, la bunici, cei de acolo îmi spuneau “român nesuferit”. Când mă întorceam acasă, în Romania, cei de aici mă făceau “rus împuţit”. Îl înţeleg atât de bine... Odihneşte-te în pace, Andrei!"

"TVR nu s-a delimitat de Marina Almăjan, care a spus că televiziunea publică l-a refuzat pe Andrei Gheorghe din cauza că avea dantura stricată. Deci, e adevărat! Şi e grav! Cunosc profesionişti admirabili în TVR, dar am cunoscut şi politruci trecători care n-au legătură cu breasla asta. Ăstora, care nu cunosc lumea televiziunii, le spun că sunt celebre negocierile dintre vedete şi televiziuni pe seama defectelor fizice: ABC a pus la cale slăbirea lui Oprah, TF1 a negociat cu Seal o posibilă operaţie estetică a feţei care-i este brăzdată de cicatrici. Azi, o dantură stricată se repară în câteva zile, dar o vedetă-brand se construieşte în câţiva ani. Mie, nea Tomiţă, cel mai bun om de machiaj din istoria televiziunii din România îmi construia o faţă de HD, la TVR fiind, în vremurile în care HD era SF. De asta îmi place să cred că NU dinţii lui Gheorghe au speriat TVR-ul. Gura lui, poate, dinţii, nu!"

Modifică Setările