News

Dan Puric revine pe scenă. Unde poate fi văzut

Dan Puric revine pe scenă. Unde poate fi văzut camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Cu aceeaşi forţă creatoare cu care şi-a obişnuit publicul spectator,  Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuţi actori, eseişti şi regizori din România, revine în lumina reflectoarelor alături de violoncelistul Adrian Naidin cu un eveniment cultural de proporţii, cu un nume sugestiv: „2 ROMÂNI”.

Spectacolul va avea loc pe 24 august, de la ora 20:00, la Grădina de Vară Herăstrău (Parcul Herăstrău, intrarea dinspre Arcul de Triumf) şi reprezintă un discurs coerent, profund emoţionant, ce vizează absurdul existenţei, în formele sale cele mai surprinzătoare, transpus pe acordurile muzicale fascinante ale violoncelistului şi compozitorului Adrian Naidin, un adevărat artist al cuvintelor atent meşteşugite.

DAN PURIC: „Pentru că este de ajuns ca să reîncepem să fim din nou ceea ce am fost şi mai mult decât atât! S-a spus: „La ce bun artistul pe vreme de secetă? Ca să aducă aminte că există ploaia!” Şi atunci, la ce bun „2 români” într-o Românie despărţită de sine? Ca să ne aducă aminte că am fost UNA, uniţi în acelaşi Duh. Şi-atunci în plină pustie a lumii de azi, noi, cei „2 români” ne cerem dreptul legitim la Primăvară. Vă invităm să-l cerem dimpreună! Să-l cerem dimpreună, amintindu-ne cine şi ce am fost!

Ce minune şi ce unicat de paradox acest popor român! Cum a putut el dăinui în faţa istoriei atroce în mod neaşteptat pentru celelalte popoare ale lumii, doar prin cele două cetăţi ale sale indestructibile: CREDINŢA şi UMORUL?! Am spus umorul şi nu băşcălia, acea haină terfelită şi murdară a omului căzut din condiţia omeniei lui. Pesemne atunci când ne-a plămădit ca neam, El, Creatorul, atunci în momentul acela când sufla asupra bucăţii de lut care trebuia să fie poporul român, a zâmbit, având totuşi neaşteptat şi o lacrimă în colţul ochiului.

<< Acesta va fi chipul tău cu care vei birui lumea! Du-te, nu te teme!>>

A şoptit Atotputernicul acelei bucăţi de lut, care tocmai prindea viaţă. Şi astfel, din clipa aceea însfinţită, noi ca neam am plecat la drum cu acel zâmbet de senin sufletesc plin de omenie, ce izvora parcă dintr-o adâncă înţelegere a lumii, fără nicio tresărire în faţa urâtului, dar având în acelaşi timp, în colţul ochiului, acea Lacrimă eternă, rodul nepreţuit de noi astăzi a unui neam nevinovat, ce-a trebuit mereu să plătească pentru alţii.

Vă invit alături de bunul meu prieten, Adrian Naidin, şi el o lacrimă de artist, acum, în momentele acestea de răstrişte sufletească, să ne refacem imunitatea fiinţei româneşti, aducându-ne aminte dimpreună de acestă tainică şi intraductibilă moştenire, de acest Sfânt Chip al neamului în care n-a fost niciodată loc pentru istoria meschină ce-a vrut şi vrea să ne uite ca neam în negura ei, deoarece el, Chipul, l-a oglindit întotdeauna doar pe Bunul Dumnezeu!”

Biletele au fost puse în vânzare. Preţul unuia variază în funcţie de categoria de loc, între 54 lei şi 72 lei, până la data de 11 august, în perioada Early Bird.

Vizionarea spectacolului este permisă numai cu purtărea măştii de protecţie şi nu este nevoie de dovada scrisă a vaccinării sau a unui test negativ.

 

Comentarii

Modifică Setările