News

Dana Nălbaru, despre fetiţa de etnie romă pe care a adoptat-o

Dana Nălbaru, despre fetiţa de etnie romă pe care a adoptat-o camera-retro icon Vezi galeria 1 poze

Cântăreaţa Dana Nălbaru (42 de ani) a vorbit despre alegerile care i-au schimbat viaţa şi a dezvăluit motivul pentru care a decis să adopte un copil. Dana Nălbaru este căsătorită de 13 ani cu actorul Dragoş Bucur (41 de ani) şi au împreună trei copii – doi biologici, Sofia (11 ani) şi Kadri (2 ani), şi unul adoptat, Roxana (6 ani). 

„Adevărul“: Cum a fost trecerea de la viaţa pe scenă la cea de mamă şi femeie care se dedică familiei?

Dana Nălbaru: Trecerea a fost destul de lungă, dar asumată. Erau tot felul de situaţii în care nu mai voiam să fiu pusă, tot felul de oameni în relaţie cu care nu mai voiam să fiu, am făcut loc în viaţa mea oamenilor de care aveam nevoie. Şi atunci s-au reglat lucrurile pentru mine. Dar nu a fost uşor. 
Deşi te-ai retras, stârneşti în continuare interes. Probabil datorită modului în care ai ales să renunţi la viaţa publică.

Nu cred că asta a stârnit interesul, cât alegerile pe care le-am făcut după aceea.  

Adopţia unui copil este una dintre alegerile care crezi că a intrigat oamenii?

Da, e unul dintre lucruri. Ai doi copii şi mai vrei să adopţi unul. Oamenilor li se pare interesant.  

De ce aţi ales să adoptaţi un copil?

Pentru că ne-am dorit, în primul rând. A fost o dorinţă veche, dinainte de a-l avea pe Kadri. Ne-am dorit să facem un real bine. Am simţit nevoia să salvez viaţa cuiva, oricât de lipsit de modestie sună lucrul ăsta.   

Cum aţi ales-o pe Roxana?

Am accesat lista copiilor greu adoptabili, lista copiilor pe care nu-i vrea nimeni. Am văzut-o şi în patru luni ne-am cunoscut. La câteva săptămâni după ce ne-am văzut a venit la noi şi a rămas.  

Cum a fost ziua în care aţi cunoscut-o?

A fost emoţionantă pentru fiecare dintre noi, însă pentru ea cel mai mult. La momentul respectiv nu mi-am dat seama, dar a fost extrem de emoţionată şi disperată să vină cu noi. A fost fain - era pieptănată, avea o rochiţă roz, se bâţâia, dansa. E foarte drăguţă Roxana. Şi e foarte puternică, mult mai puternică decât orice om am cunoscut vreodată.   

Era pe lista copiilor greu adoptabili pentru că este de etnie romă, nu? Te-ai temut de faptul ca va trebui să înfrunţi prejudecăţi şi să o înveţi şi pe ea să facă asta?

Nu, niciun moment. De nimic nu m-am temut şi de nimic nu mă tem. Eu nu sunt rasistă, nu mă interesează ce cred oamenii din jur.  
Citeşte continuarea acestui interviu aici.

Modifică Setările