Vedete

Dana Războiu: "Niciodată nu o să mai aibă bananele acel miros fabulos"

Dana Războiu: "Niciodată nu o să mai aibă bananele acel miros fabulos"

În această noapte vine Moş Nicolae, aşa că nu există adult care să nu se gândească măcar o clipă cu nostalgie la felul în care îl făcea să se simtă această sărbătoare atunci când era mic.

Dana Războiu, fondatoarea Asociaţiei „Naţie Prin Educaţie”, cea care implementează în ţara noastră cel mai mare program de robotică, BRD FIRST Tech Challenge România, a rămas cu amintirea acelor vremuri.. „Bananele erau pe primul loc. Când reuşea Moşul să facă rost de nişte banane verzi, le miroseam în fiecare zi până se coceau. Niciodată nu o să mai aibă bananele acel miros fabulos. Apoi, ciocolata din Ungaria. Am copilărit în Arad, la 30 de km de graniţa cu Ungaria. Pe ultimul loc era nuiaua, care arăta că n-am fost un copil bun. Nu-mi plăcea, fireşte, acum ştiu că fiecare copil merită mângâiere şi încurajare, nu nuiele”, declară Dana Războiu.

Acum Dana retrăieşte misterul şi bucuria acestei sărbători alături de copiii ei, Victor şi Marc. „Băieţii mă întreabă cu o lună în avans când cade Moş Nicolae. Marc e într-o aşteptare febrilă, de parcă urmează să primească un castel, dar mereu e vorba despre dulciuri. Îşi scoate toţi pantofii, până şi pe cei rămaşi mici. Nu poate Moşu’ să umple atâtea perechi de ghete şi pantofi”, povesteşte Dana.

Modifică Setările