Agenda

Dana Săvuică a lansat un volum de călătorii FOTO&VIDEO

Dana Săvuică a lansat un volum de călătorii FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 10 poze

Este una dintre cele mai plimbăreţe vedete de la noi, aşa că ar fi fost chiar păcat să nu-şi adune poveştile de călătorie într-o carte dedicată.

Dana Săvuică a cules, încă din copilărie, amintiri cu parfum exotic din deplasările în Asia pe care le făcea împreună cu părinţii săi, tatăl său fiind ambasador al României în Sri Lanka şi Maldive, pe vremea lui Ceauşescu. De altfel, manechinul a trăit vreme de 5 ani în Sri Lanka. "Misiunea diplomatică a tatălui meu în Sri Lanka a fost în 1977-1982. Am avut norocul să copilăresc într-o ţară exotică şi să descopăr misterele ei", povestea nu demult Dana, care a revăzut acele locuri chiar anul acesta, după 35 de ani.

Ulterior, frumoasa blondă a început să descopere şi alte colţuri speciale din lume, iar călătoriile sale s-au intensificat în ultimii ani, când şi-a lansat şi propriul site şi vlog de călătorie.

Dacă anul acesta Dana Săvuică a revăzut Sri Lanka şi Maldive, în 2016 şi 2017 a postat pe propria pagină de socializare cele mai frumoase imagini din Paris, Israel, Creta, Moscova, Toscana, Sicilia, Irlanda, America, Argentina, Bulgaria, coasta Amalfitană şi Iordania.

Cu un asemenea "portfoliu" în paşaport, este de înţeles de ce Dana a ales să scrie un volum pentru globe-trotterii şi pasionaţii de escapade turistice, pe care l-a intitulat sugestiv "Din călătoriile unei femei cu suflet de copil".

Lansată ieri la Bookfest, la Editura Univers, cartea Danei a beneficiat de o prezentare specială făcută chiar de tatăl Danei Săvuică, fostul ambasador George Săvuică, şi în prezenţa surorii fostului manechin, Gabriela Săvuică.

Pasajul care poate rezumă cel mai bine sentimentul pe care ţi-l lasă acest volum este acesta din finalul cărţii: "Viaţa nu este o cursă, ci o călătorie care merită care trebuie savurată la fiecare pas. Ziua de ieri e deja istorie, ziua de mâine e un mister, dar ziua de azi e un cadou preţios. La sfârşit va conta cel mai mult cât de bine am trăit, cât de mult am iubit şi cât de bine am învăţat să mă desprind de lucrurile din trecut."

Printre personalităţile prezente la eveniment s-au remarcat şi ambasadorii ţărilor Indonezia, Thailanda, Pakistan şi Tunisia, dar şi jurnalistul Dan Silviu Boerescu.

Dana Săvuică este autoarea altor două cărţi: "Cum să‑l păstrez doar pentru mine" şi "Cum să fiu bărbatul unei singure femei?!".

Modifică Setările