Lifestyle

Dana Săvuică, escapadă în Iordania FOTO&VIDEO

Dana Săvuică, escapadă în Iordania FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 29 poze

Când la noi a început forfota cumpărăturilor pentru Crăciun, Dana încă se bucură de soare şi de temperaturile blânde din Orientul Mijlociu.

Este o perioadă tocmai bună pentru a vizita Iordania, pentru că nu dai peste aglomeraţia din sezonul de vârf, iar vremea plăcută te îmbie să descoperi pe îndelete frumuseţile ascunse ale acestui teritoriu magic.

Dana Săvuică a fost fermecată de peisajele şi ruinele de la Amman, Aquaba, Marea Moartă, deşertul Wadi Rum şi Petra. Locuri încărcate de istorie, dar şi cu o încărcătură aparte.

Prima zi a fost dedicată oraşului Amman, "oraşul de pe 7 coline, poreclit şi ‘Orasul pe scări’", de unde Dana ne-a arătat cum se face un turban arăbesc, numai bun de mers prin deşert.

Pe seară, a cinat la un renumit restaurant, Kan Zamaan (O dată ca niciodată), amplasat într-un castel de secol 19, cu delicii locale şi muzică live.

Totodată, pentru că aici e regiunea rodiilor, nu putea să nu guste din celebrul suc de rodie, proaspăt stors la unul dintre juice barurile pe care le găseşti la orice colţ de stradă.

A doua zi, Dana a plecat spre deşertul Wadi Rum, iar pe drum s-a oprit să se minuneze de incredibilul peisaj arid, aproape nepământean.

A urmat intensa experienţă din deşert, de o zi şi o noapte, cu întâlnirea cu beduinii şi plimbarea pe cămilă.

Aventura a continuat cu un safari prin deşert. "Când am hotărât să vizitez Iordania, am dat un Google Search şi am ales experienţa oferită de Saleh, un beduin care se trage dintr-o familie lungă de oameni ai deşertului şi care mi-a atras atenţia prin autenticitatea activităţilor. El te ia de la intrarea în deşert, îţi oferă cazare în campingul lui, un frate te plimba cu cămilă şi nepotul îţi creşte adrenalina cu jeep-ul pe dunele de nisip. Soţia lui Saleh te aşteaptă cu masa, gătind mâncărurile lor delicioase. Este o experienţă unică în viaţă!", ne mărturiseşte Dana.

Apoi, drumul a condus-o spre Marea Moartă şi râul Iordan, o experienţă mistică ce a completat experienţa Danei de anul trecut, când a vizitat Israelul.

Următoarea oprire a fost la Petra, la celebrul sit arheologic cu oraşul ascuns în stâncă, foarte bine conservat.

Modifică Setările