Lifestyle

Daniel Buzdugan, periplu în ţinutul conacelor

Daniel Buzdugan, periplu în ţinutul conacelor camera-retro icon Vezi galeria 18 poze

Celebrul prezentator de radio a luat la pas judeţul Covasna şi a descoperit adevărate minuni secuieşti.

Weekend-ul acesta, Daniel Buzdugan s-a bucurat din plin de bogăţiile judeţului Covasna, anume bunătăţile locale prezentate în cadrul Paradei cârnaţilor din Sfântu Gheorghe, dar şi frumuseţile vechilor conace din zonă.

"La doi paşi de Bucureşti (în jur de 240 km) intri într-un ţinut de poveste: Covasna - Ţinutul Conacelor! Acum sute de ani, nobilimea secuiască construia peste 200 de conace ce ascundeau tot felul de poveşti în nişte decoruri super romantice.
Din păcate, multe dintre aceste conace au dispărut şi au mai rămas în jur de 160, numai în judeţul Covasna, denumit şi Ţinutul Apelor Minerale (peste 1000 de izvoare)", ne informează Daniel Buzdugan via Facebook.

"Pentru a intra în atmosfera aceasta de poveste, am stat 2 nopţi (...) la un castel cochet deţinut de o familie tânără, care timp de 10 ani a lucrat în Bucureşti, într-o corporaţie, apoi s-a întors acasă, pe plaiurile natale pentru a restaura şi a-i reda vechiului castel strălucirea de altă dată! Dacă veniţi aici, neapărat să coborâţi în pivniţă pentru a degusta nişte vinuri excelente! Recomand din inimă această locaţie pentru atmosfera caldă şi primitoare! Personalul este format din oameni tineri, care îţi dau informaţii şi-ţi aranjează plimbări la tot felul de rezervaţii, obiective turistice sau la meşteri acasă!", a scris Buzdugan entuziasmat de experienţa sa.

Următoarea sa oprire a fost Castelul de la Micloşoara, "un loc ce şi-a recăpătat strălucirea datorită contelui Tibor Kálnoky, un restaurator nobil. Contele Kálnoky administrează şi proprietatea Prinţului Charles din Valea Zălanului, jud. Covasna", a explicat vedeta Zu TV.

"Secuii sunt nişte oameni super faini, harnici, civilizaţi, foarte primitori şi este de admirat la ei faptul că şi-au păstrat tradiţiile şi meşteşugurile intacte! (...) Vizitaţi Covasna, pentru că merită din plin! Este un colţ de rai!", a conchis el.

Modifică Setările