News

Date eronate în documentarul despre abuzurile lui Michael Jackson! Acuzaţii false de pedofilie au ieşit la iveală

Date eronate în documentarul despre abuzurile lui Michael Jackson! Acuzaţii false de pedofilie au ieşit la iveală

În acest an, HBO a prezentat, la nivel mondial, documentarul „Leaving Neverland“, în care sunt prezentaţi tineri care îl acuză pe Michael Jackson de pedofilie.

Documentarul a creat isterie în rândul fanilor artistului, regizorul fiind acuzat că prezintă fapte care nu sunt reale, în timp ce au existat şi foarte multe persoane care, odată cu acest documentar, l-au pus la zid pe Michael Jackson şi au condamnat comportamentul acestuia.

Recent, Mike Smallcombe, biograful lui Michael Jackson, l-a atacat pe Dan Reed, regizorul documentarului, afirmând că acesta a oferit detalii eronate în filmul care face înconjurul lumii. Potrivit biografului, James Safechuck, care în prezent are 41 de ani, spune în documentar că a fost abuzat de cântăreţ pe vremea când era doar un copil. Bărbatul afirma că totul a început atunci când el avea 10 ani, iar abuzurile au încetat atunci când avea 14 ani, unele având loc chiar în gara din Neverland. Însă Mike Smallcombe dezvăluie că la acea vreme nu exista nicio gară în Neverland!

„Problema cu povestea lui Safechuck este următoarea: construcţia gării din Neverland a început în ultima parte a anului 1993 şi nu a fost deschisă până în prima parte din 1994, atunci când Safechuck avea 16 ani. Aşa că abuzul din gara nu a avut cum să se întâmple dacă totul s-a terminat în 1992. Apoi, între februarie 1994 şi decembrie 1994, Jackson a locuit în Trump Tower din New York şi a înregistrat albumul HIStory. Apoi s-a căsătorit cu Lisa Marie Presley. Gara a fost deschisă în 1994, când Jackson locuia în cealaltă parte de ţară. Până când Jackson să se întoarcă la Neverland şi gara să fie funcţională se făcuse deja 1995, trei ani de la momentul în care Safechuck a spus că abuzurile s-au oprit“, a spus Mike Smallcombe, biograful lui Michael Jackson.

Imediat după aceste declaraţii, Dan Reed, regizorul documentarului „Leaving Neverland“, a recunoscut că datele sunt eronate, afirmând că acest lucru este des întâlnit în cazul persoanelor care au trecut prin traume care le-au marcat viaţa.

„Da, se pare că nu e nicio îndoială în legătură cu data inaugurării staţiei. Data pe care el a prezentat-o greşit este sfârşitul abuzului. James a fost prezent la Neverland înainte şi după ce a gara a fost construită. Mai mult, a făcut poze cu gara, pe care le-am inclus în documentar. Iar contactele sexuale cu Michael s-au extins până în adolescenţa lui. Toate aceste detalii sunt în documentar“, a spus Dan Reed.

Mai mult decât atât, biograful lui Michael Jackson afirmă că şi dezvăluirile lui Wade Robson sunt false, deoarece acesta a spus că a fost agresat sexual pentru prima dată în anul 1990, atunci când trebuia să plece alături de familie la Marele Canion, dar a rămas acasă la Michael Jackson. Afirmaţiile bărbatului au fost contrazise chiar de mama lui, care a spus că Wade Robson i-a însoţit la Marele Canion, chiar dacă el a spus că nu i-a mai însoţit.

„Aceste acuzaţii pot fi acum dovedite drept false. Şi totuşi, a fost capabil să spună povestea asta unei lumi întregi, fără scrupule“, a concluzionat Mike Smallcombe.

Modifică Setările