News

De ce nu a avut copii Draga Olteanu Matei: "Nu mi-am dorit niciodată, dar cândva m-am gândit să adopt unul". A fost căsătorită de trei ori

De ce nu a avut copii Draga Olteanu Matei: "Nu mi-am dorit niciodată, dar cândva m-am gândit să adopt unul". A fost căsătorită de trei ori camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

Doamna teatrului românesc s-a stins din viaţă la 87 de ani, pe patul de spital. Draga Olteanu Matei a lăsat o adevărată avere neamului românesc, o mulţime de filme, o mulţime de piese de teatru în care a interpretat roluri magistrale. Viaţa sa personală a fost una intensă, cu momente plăcute şi mai puţin plăcute. Nu a avut copii, dar s-a gândit să adopte unul. 

Draga Olteanu Matei a cucerit publicul cu roluri în peste 90 de filme, 100 de producţii de televiziune şi 50 de piese de teatru. Avea 50 de ani de carieră şi împlinise vârsta de 87 de ani pe 24 octormbrie. Celebra actriţă mărturisea cât de frumoasă e viaţa, cât de bine poţi să trăieşti dacă ştii cum: „Nu trebuie să plângem, cine ajunge la capăt, scapă, deşi ne dorim să mai fie ceva, e prea frumosă viaţa pe pământ dacă ştii să ţi-o faci ca să mai fie ceva de trăit după.... Am scris în unul din caietele mele...m-am rugat lui D-zeu dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă, sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc, din cauză că iubesc viaţa foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că aţi trecut să mă vedeţi...”, îi spune Draga Olteanu Matei realizatoarei TVR 2 Irina Păcurariu pentru emisiunea „Reţeaua de idoli”.

În cei 50 de ani de carieră şi 87 de ani de viaţă, actriţa şi-a făcut timp şi pentru viaţa personală, s-a căsătorit, dar nu a avut copii. Celebra actriţă dezvăluia în urmă cu ani de zile că nu şi-a dorit să devină mamă: "Eu nu am vrut să fac copii niciodată. Îmi sunt foarte dragi, dar nu mi-am dorit pentru că eu cred o treabă pe care nu vreau s-o spun în public, pentru că ar fi foarte decepţionate mamele. Dar amintesc un proverb bătrânesc foarte înţelept: Cine are să-i trăiască, cine nu să nu-şi dorească. În zile noastre ar trebui să ne gândim la partea a doua a proverbului", a spus Draga Olteanu Matei. La un moment dat s-a gândit şi la adopţie. 

"M-am gândit să adopt un copil cu mulţi ani în urmă, când nu avem cu ce să-l ţin, dar mi-am dat seama că nu am timp să ma ocup de el".

Draga Olteanu Matei a fost măcinată de gândul că nu şi-a dorit moştenitori, ba chiar a mers şi la biserică pentru a cere iertare: “Am vorbit şi cu preoţii despre acest subiect. Toţi cei cu care am vorbit m-au înţeles, cu toate că nu sunt de acord. M-au înţeles şi m-au iertat. Eu sper să mă ierte şi Dumnezeu că nu am vrut copil”.

Ultima dorinţă a actriţei Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a vorbit în urmă cu luni de zile cu oficialii de la teatru, cu reprezentanţii UNITER. Lui Ion Caramitru i-a spus care e ultima ei dorinţă: „La UNITER şi la alte mari festivaluri de gen se dau fotografiile celor care au dispărut... Nu se gândeşte nimeni că acei oameni au fost cunoscuţi în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viaţa reală, care au imbătrânit. I-am şi spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost şi a jucat....acela e chipul pe care îl ştiu şi l-au iubit oamenii...”, mărturisea îndrăgita actriţă.

Draga Olteanu Matei a fost căsătorită de 3 ori. A rămas văduvă în 2014

ÎÎn aprilie 2014, Draga Olteanu Matei a suferit, soţul ei, reputatul medic Ion Matei, se stingea din viaţă. Cei doi au fost suflete pereche: „Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele”, povestea actriţa într-un interviu.

Se ştie că Draga Olteanu Matei mai fusese măritată de două ori, cu un ofiţer de aviaţie la vârstă de 18 ani, apoi cu un diplomat, în perioada studenţiei. Ambii soţi o înşelaseră şi i-a părăsit, scrie click.ro.

Foto: Facebook, Click

Modifică Setările