News

De ce nu şi-a făcut până acum Dolly Parton vaccinul anti-Covid pe care ea însăşi l-a finanţat cu 1 milion de dolari

De ce nu şi-a făcut până acum Dolly Parton vaccinul anti-Covid pe care ea însăşi l-a finanţat cu 1 milion de dolari

Imediat ce a fost declarată pandemia, cântăreaţa a donat un milion de dolari pentru a dezvolta un vaccin anti-Covid care se administrează deja ăn multe ţări: Moderna

Fiind unul dintre finanţatorii vaccinului şi având în vedere că se încadrează în grupul populaţiei cu risc ridicat, nimeni nu ar fi fost surprins dacă artista în vârstă de 75 de ani ar fi fost printre primii care ar fi primit acest vaccin. Faptul că nu s-a întâmplat acest lucru i-a făcut pe adversarii vaccinului să îşi pună semne de întrebare şi să alimenteze diversele teorii anti-vacciniste.Care este realitatea?

Guvernele, nu laboratoarele, decid protocolul de urmat pentru fiecare campanie de vaccinare. Şi, deşi în multe ţări au existat cazuri de oameni care au profitat de această funcţie în beneficiul lor, trecând peste ordinea hotărâtă, Dolly Parton nu a vrut să facă acest lucru, după cum a explicat într-un interviu pentru Associated Press, în care a dezvăluit motivele pentru care nu a fost încă vaccinată. Este pentru că nu are încredere în produs, în ciuda faptului că a investit chiar ea în el?

"Nu am de gând să îl fac până nu îl vor face mai mulţi oameni. Nu vreau să pară că sar peste coadă pur şi simplu pentru că am donat bani. Sunt la o vârstă la care aş fi putut deja să fac vaccinul legal. Şi o voi face, dar deocamdată vreau să aştept. De fapt, m-am gândit că aş fi putut să îl fac în ziua în care am împlinit 75 de ani, pe 19 ianuarie - apoi am zis mai bine nu, pentru că ar părea că o fac doar pentru a atrage atenţia. Doar pentru spectacol. Dar eu nu sunt aşa. Însă când va veni momentul, probabil că vaccinarea mea va fi filmată, astfel încât oamenii să ştie tot adevărul - să vadă dacă totul este în regulă, dacă am vreun simptom... Ceea ce sper este ca astfel, tot mai mulţi oameni să fie încurajaţi să se vaccineze", a declarat Dolly Parton.

Foto: Instagram

Comentarii

Modifică Setările