News

De la Bollywood la Hollywood! Frumuseţi indiene care au cucerit lumea

De la Bollywood la Hollywood! Frumuseţi indiene care au cucerit lumea

Câteodată, Bollywood-ul şi Hollywood-ul nu sunt nişte cuvinte identice ca formă, dar cu înţeles diferit… ca zonă geografică. Pentru aceste frumuseţi celebre în toată lumea, aceşti doi termeni se intersectează şi lucrează împreună, pentru ca toată lumea să aibă de câştigat. Te invităm să descoperi noile stele care s-au desprins de pe constelaţia Mumbaiului, pentru a se alătura uneia mai strălucitoare, în Los Angeles!

Priyanka Chopra (35)

Una dintre cele mai cunoscute exporturi ale showbizului indian, o actriţă extrem de bine plătită la Bollywood, amică cu Ducesa de Sussex, la a cărei nuntă a fost şi invitată, Priyanka este o demnă urmaşă a celei mai cunoscute prezenţe din Asia de Sud, Aishwarya Rai.

Până la urmă, cele două au în comun nu doar frumuseţea şi uşile deschise la Hollywood, ci şi titlul de Miss World!

Priyanka Chopra s-a născut în oraşul indian Jamshedpur pe 18 iulie 1982, într-o familie de medici care activau în armata indiană. La doar 13 ani, a avut loc prima întâlnire a frumoasei indience cu ţara care a făcut-o cu adevărat faimoasă, America, Chopra mutându-se în casa mătuşei sale care locuia în State şi mergând la şcoli din Newton, Cedar Rapids şi Queens (New York). Asta pentru că noua ei familie îşi schimba frecvent reşedinţa.

Dar drumul spre succes al indiencei a început tot în India, acolo unde s-a întors în ultimii ani de liceu. "Învăţam pentru examenele de clasa a XII-a şi m-am trezit că mama a trimis poze cu mine pentru concursul Miss India. Când m-au sunat organizatorii, n-am ştiut ce să le răspund. Tatăl meau mi-a zis să încerc. Şi am încercat, dar nu credeam c-o să câştig”, mărturiseşte vedeta care, la 18 ani, mergea şi mai departe şi devenea Miss World (2000).

Chopra a fost, însă, determinată să nu abandoneze studiile, fiind pasionată de ingineria aeronautică şi de psihologia medico-legală şi hotărâtă să urmeze un colegiu cu unul dintre aceste profiluri. Toate aceste apiraţii au fost lăsate, însă, pe plan second după ce industria filmului indian s-a angajat să o transforme într-o stea.

La doar 20 de ani, în 2002, Priyanka ajungea la Bollywood cu rolul de debut din filmul Thamizhan, urmat, în acelaşi ani, cu o apariţie în Jeet: Born to Win. “Am urât acel rol! ”, îşi aminteşte, azi, indianca. “Voiam să plec din această industrie chiar în ziua în care am debutat. Nu înţelegeam ce spuneam sau ce făceam.”

Pentru Chopra, popularitatea de la Bollywood n-a însemnat doar roluri în filmele acelea uşurele, cu oameni care dansează fără motiv în costume tradiţionale stridente, atât de cunoscute şi telespectatorilor români. În 2014, vedeta primea rolul principal din filmul Mary Kom, bazat pe povestea adevărată a unei campioane la box feminin şi care a fost inclus la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto. Şi un film care a propulsat-o pe fosta Miss World pe scena mondială a filmului.

Priyanka Chopra şi Shahrukh Khan

De aici până la apariţia în producţii americane n-a mai fost nevoie decât de un pas, pe care Priyanka l-a făcut în 2015, când a fot distribuită în echipa serialului Quantico, unul cu şi despre viaţa cadeţilor FBI. Rolul acesta a fost o premieră pentru producţiile americane, Chopra devenind prima femeie născută în India care joacă un rol principal într-un serial TV american. Odată cu acest record, bruneta primea şi recunoaşterea de cel mai vizibil şi de success export de la Bollywood în Cetatea Filmului.

Anul trecut, Chopra a mai marcat un succes pentru imaginea ei, nu neapărat şi pentru cea a filmului în care a jucat, remake-ul din 2017 al filmului Baywatch. Pelicula a fost defiinţată de critici, dar apariţia ei sexy a fost iertată.

Chiar dacă Priyanka îşi propune să ia cu asalt Hollywood-ul, de iubit iubeşte tot în lima hindi, trăindu-şi toate relaţiile ei amoroase în culisele stridente ale filmelor de la Bollywood.

„Nu am ieşit niciodată la întâlniri, am avut doar relaţii. Să ieşi la întâlniri nu este un concept care există in India. Am avut relaţii cu oameni pe care îi ştiam dinainte, iar eu cunosc oameni pe platourile de filmare. Am prieteni, dar poveştile mele romantice au fost mereu cu oameni pe care îi cunosc la muncă”, spune Chopra.

Printre fostele iubiri ale actriţei se numără, aşadar, numai actori indieni, cele mai mari nume fiind ale lui Shahrukh Khan şi Shahid Kapoor, nişte oameni foarte admiraţi în cinematografia hindi. Suntem siguri că, asemenea amicei sale Meghan Markle, şi indianca îşi va găsi, într-o zi prinţul ei. Cine ştie, chiar unul de sânge…

Click pe următoarea!

Modifică Setările