News

Debbie Reynolds, Eddie Fisher & Elizabeth Taylor - Triunghiul amoros care a zguduit Hollywoodul

Debbie Reynolds, Eddie Fisher & Elizabeth Taylor - Triunghiul amoros care a zguduit Hollywoodul

Unul dintre cele mai mari scandaluri amoroase a lovit cu viteza unui avion în picaj şi a rămas în memoria tuturor ca drama care a marcat viaţa regretatei Carrie Fisher şi pe cea a mamei sale.

GettyImages-3239825

O vorbă spune să nu-ţi laşi cea mai bună prietenă să te viziteze prea des, pentru că s-ar putea să te lase fără soţ. Cu atât mai mult dacă are ochii violeţi şi o cheamă Elizabeth Taylor! Ceea ce în popor pare o superstiţie care stârneşte de cele mai multe ori râsul s-a dovedit a fi reală în cazul lui Debbie Reynolds. Vedeta din „Singin’ in the Rain“ nu şi-a închipuit niciodată că buna sa prietenă, Liz, cu care îşi împărtăşea trăirile încă din adolescenţă, va fi şi cea care o va face să plângă amarnic.

Singin' In the Rain. Debbie Reynolds rămâne în memoria tuturor ca parteneră a lui Gene Kelly în celebrul musical.
Singin' In the Rain. Debbie Reynolds rămâne în memoria tuturor ca parteneră a lui Gene Kelly în celebrul musical.

Când Debbie Reynolds s-a căsătorit cu cântăreţul şi starul de televiziune Eddie Fisher, pe 26 septembrie 1955, tot Hollywood-ul a închinat în cinstea lor un pahar cu şampanie. Şi unul de cola! Căci Eddie a fost primul star care a avut o emisiune televizată, „Coke Time“, sponsorizată de celebra companie de băuturi răcoritoare şi care a semnat cu aceasta un contract de imagine de un milion de dolari, în 1954! Debbie şi Eddie erau tineri, frumoşi şi strălucitori, perechea perfectă. Curând, aveau să devină şi părinţii unei fetiţe, Carrie (n. 24 oct. 1956), o fericire pe care aveau s-o împărtăşească şi cu bunii lor prieteni, actriţa Elizabeth Taylor şi producătorul Michael Todd, care s-au cunoscut prin intermediul lor şi care aveau să se îndrăgostească iremediabil unul de altul, în ciuda faptului că fiecare dintre ei era prins într-o altă relaţie. Ba chiar, pe 2 februarie 1957, Debbie şi Eddie erau invitaţi la nunta acestora pe moşia de pe malul mării a lui Fernando Hernandez, un prieten de-ai lui Todd. Şi iată cum tocmai se închegase un patrulater al prieteniei, care a funcţionat perfect până în tragica zi de 22 martie 1958, când Mike şi-a pierdut viaţa întrun accident aviatic. El era aşteptat la un dineu organizat de Clubul Friar în onoarea lui, după ce fusese numit The Showman of the Year.

rexfeatures_390871bp
Mike Todd şi Elizabeth Taylor

Atunci Elizabeth, care avea 26 de ani şi era proaspăta mămică a unei fetiţe, Liza Todd (n.6 aug. 1957), a trăit şocul vieţii ei şi părea de neconsolat după piederea celui de-al treilea soţ, la doar 13 luni de la nuntă. Iar Eddie, care se simţea la fel de văduvit de dispariţia bruscă a celui mai bun prieten a său, i-a oferit sprijinul său necondiţionat.Din afară, părea o sinceră prietenie, iar Debbie, însărcinată la acea vreme cu al doilea copil al lui Eddie, nu bănuia nimic din cele ce se petreceau sub ochii ei: alinarea pe care i-o oferea Eddie lui Liz se transformase, în două săptămâni, în adulter. Totul a devenit public după o petrecere la care Debbie i-a auzit pe invitaţi şuşotind despre noul cuplu format, iar Eddie era de negăsit la telefon, în schimb a fost găsit...acasă la Elizabeth. „Nu poţi strica un mariaj fericit. Nu i-am luat fericirea lui Debbie Reynolds, pentru că nici n-o avea“, s-a apărat Taylor. Întrebată de un reporter ce ar crede Mike despre tot acest tablou, a replicat: „Mike e mort, iar eu sunt vie. Ce vă aşteptaţi, să dorm singură?“.

Independent de celebritatea părinţilor, Carrie Fisher a demonstrat că-ţi poate construi singură o carieră în Cetatea Filmului.
Independent de celebritatea părinţilor, Carrie Fisher a demonstrat că-ţi poate construi singură o carieră în Cetatea Filmului.

Tabloidele au crucificat-o, dar Reynolds a fost mai înţelegătoare: „N-am învinovăţit-o pe ea pentru divorţul nostru, ci pe Eddie. Nu poţi să faci un bărbat să părăsească o femeie până când el nu vrea asta. Dar, până la urmă, cum să-i rezişti lui Elizabeth Taylor?“, spunea Debbie într-un interviu. Carrie Fisher, însă, şi-a învinovăţit tatăl că i-a părăsit, pe ea şi pe fratele ei, Todd (n. 24 febr. 1958, botezat astfel după acelaşi Mike Todd). „Gândiţi astfel situaţia: pentru vremea aceea, tata era un fel de Brad Pitt, mama era Jennifer Aniston, iar Liz era acea Angelina Jolie“, avea să spună ea cu ironie despre triunghiul amoros care i-a distrus familia pe când avea doar doi ani, iar fratele ei abia văzuse lumina zilei.

Şi publicul a fost de partea lui Debbie, chiar dacă Fisher şi Taylor erau preferaţii multor americani atunci când s-a iscat scandalul. Iar timpul a dovedit că iubirea lor a fost conjuncturală. Căsătoria lor a fost oficiată pe 12 mai 1959 la Temple Beth Shalom din Las Vegas, la doar o jumătate de oră de la pronunţarea divorţului de Debbie! Mariajul a durat doar cinci ani, fără urmaşi, singurul copil fiind o fetiţă adoptată, Maria. Deznodământul relaţiei lor a fost grăbit de apariţia în peisaj a legendarului Richard Burton (la fel de însurat şi el!), actorul pentru care Liz a trăit o pasiune copleşitoare, născută pe platourile de filmare de la „Cleopatra“. Eddie nici n-a avut timp să riposteze şi, rămas cu ochii în soare, s-a trezit nu doar cu actul de divorţ, pe 2 aprilie 1962 (de care a tot tras până în 1964), ci şi cu viaţa profesională distrusă.

Cleopatra, Legendarul film care i-a adus şi faima, dar şi iubire lui Liz, alături de Richard Burton.
Cleopatra, Legendarul film care i-a adus şi faima, dar şi iubire lui Liz, alături de Richard Burton.

Practic, Liz era ca un taifun care intra în vieţile bărbaţilor şi fura tot! Iar Debbie jubila la tot acest spectacol din care fostul ei soţ ieşise atât de răvăşit. „Elizabeth a iubit viaţa şi ştiu asta pentru că a luat o parte din mine. Dar am trecut peste asta“, a povestit ea pentru „The View“. Drept dovadă, cele două s-au împăcat după câţiva ani, când s-au întâlnit pe un vas de croazieră. Liz era deja căsătorită cu Richard Burton, iar Debbie îşi refăcuse viaţa lângă al doilea soţ, Harry Karl. „Când eşti tânără, un bărbat, care până la urmă nici nu contează, poate rupe o prietenie de zeci de ani“, a spus Debbie reflectând asupra acelui moment al împăcării. „Până la urmă, o cunoşteam de la 17 ani, de când intrasem în studiourile MGM, unde ea era deja un star. Mergeam împreună la şcoală, stăteam împreună între filmări. Nu ne asemănam în niciun fel, dar ne înţelegeam foarte bine.“

Prietenia lor a rezistat. Pare incredibil, dar Debbie şi Liz chiar s-au împăcat.
Prietenia lor a rezistat. Pare incredibil, dar Debbie şi Liz chiar s-au împăcat.

Şi, într-adevăr, din acel punct, actriţele au reînnodat legătura, iar Liz i-a cerut din nou iertare pe patul de moarte, când Debbie a vizitat-o la spital, şi a închis ochii la 79 de ani, la şase luni după decesul lui Eddie, la 82 de ani. Anul acesta, Carrie, care nu i-a iertat niciodată pe cei doi, s-a dus şi ea, la vârsta de 60 de ani. Şi, după doar o zi, a murit şi Debbie, la 84 de ani. Fără resentimente, doar cu durerea de a-i fi supravieţuit fiicei sale.

Mariaje. Liz e campioană la acest capitol, cu opt căsnicii cu şapte bărbaţi – cu Richard Burton s-a recăsătorit în 1975, după divorţul din 1974. Debbie a avut şi ea alţi doi soţi după Eddie: pe Harry Karl (1960-1973) şi pe Richard Hamlett (1984-1996). Iar Eddie şi-a căutat fericirea de-a lungul celor cinci căsnicii, cea mai lungă fiind ultima, cea cu Betty Lin (1993-2010).

Foto: Guliver/Getty Images/Rex Features