Lifestyle

Deborah Hutton şi lupta crâncenă cu cancerul de piele - ”Nu a existat niciun semn vizibil”. Ce sfat le dă tuturor: ”Nu e de glumă!”

Deborah Hutton şi lupta crâncenă cu cancerul de piele - ”Nu a existat niciun semn vizibil”. Ce sfat le dă tuturor: ”Nu e de glumă!” camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Deborah Hutton este o cunoscută jurnalistă, prezentatoare TV, redactor şef la o publicaţie australiană, ambasador de sănătate şi influencer. Misiunea sa din ultima perioadă este certă: conştientizarea problemelor de sănătate.

Întrucât Deborah a trecut prin iad şi ştie ce spune. A trecut un an de când jurnalista a suferit o intervenţie chirurgicală foarte invazivă, după durul diagnostic carcinom celular bazal.

Carcinomul celular bazal defineşte o serie de leziuni canceroase sau tumori care sunt alcătuite din celule bazale deteriorate sau mutante. Aceste tumori se formează în stratul exterior al pielii şi apar ca nişte umflături sau răni mici.

Ca toate formele de cancer, carcinoamele bazale sunt rezultatul deteriorării ADN-ului celular. Atunci când o celulă este deteriorată în anumite moduri, se poate ajunge la reproducerea celulei într-un mod anormal, necontrolat. Creşterea celulară necontrolată determină formarea de leziuni sau tumori canceroase.

În timp ce carcinoamele bazale celulare se pot forma oriunde pe corp, cel mai des apar pe zone care sunt expuse în mod regulat la soare, cum ar fi braţele, gâtul şi faţa.

Deborah, în vârstă de 59 de ani, atenţionează: ”Nu amâna vizita la dermatolog. Este important să faci o verificare anuală, dacă aş fi făcut şi eu asta, nu aş mai fi trecut printr-o intervenţie atât de grea.

Anul trecut, Hutton a postat o fotografie după operaţie, în care avea o cicatrice imensă. ”Am înlăturat două cancere de piele şi sunt extrem de recunoscătoare. Vă rog mergeţi la control”.

”Depistarea timpurie este totul! Nu amâna. Atenţie, în zona nasului meu, nu era nimic vizibil cu ochiul liber. De aceea e nevoie de consult de specialitate. Nu amâna timpul dedicat sănătăţii tale.”

Jurnalista este fericită acum că răul a trecut, iar cicatricea se estompează. Fotografiile pe care le încarcă pe social media sunt relevante şi greu de ignorat. Hutton subliniază: ”Pielea se reface, se vindecă minunat! Dă-ţi o şansă până nu e prea târziu.”

Foto: Instagram

Comentarii

Modifică Setările