Oscars

Decizii şi probleme fără precedent în organizarea ceremoniei de decernare a Oscarurilor

Decizii şi probleme fără precedent în organizarea ceremoniei de decernare a Oscarurilor

După ce n-au fost în stare să găsească o gazdă pentru ceremonie, iar acum îşi fac griji despre posibila scădere în audienţă a show-ului şi iau decizii absolut controversate, organizatorii Oscarurilor se confruntă, anul acesta, cu nişte probleme fără precedent. La mai puţin de două săptămâni până la decernarea mult râvnitelor statuete, toată lumea se întreabă – mai poate salva cineva Oscarurile de anul acesta?

Black Panther, A Star Is Born şi Bohemian Rhapsody, cele trei filme care deţin cele mai multe nominalizări Oscar, au adus, combinat, peste 2,5 miliarde de dolari la box office, ceea ce înseamnă cu 36% mai mult bănet decât peliculele nominalizate de anul trecut.

Având în vedere acest lucru, succesul spectacolului din noaptea de 24-25 februarie ar trebui să fie asigurat. Din păcate, lucrurile nu stau deloc aşa. Există o scădere tot mai mare a audienţei acestui eveniment, ceremonia din 2018 fiind urmărită de un număr de telespectatori cu 19% mai mic decât anul precedent şi cu 39% mai scăzut decât în 2014, când filme precum Gravity şi American Hustle erau în cursă. Iar audienţa este influenţată, în cea mai mare măsură, de peliculele nominalizate şi nu de starul care găzduieşte evenimentul, care, oricum, lipseşte cu desăvârşire anul acesta...