Case Regale

Declaraţia jignitoare a Prinţului Philip al Marii Britanii vizavi de regretata Diana

Declaraţia jignitoare a Prinţului Philip al Marii Britanii vizavi de regretata Diana camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

A murit în august 1997, alături de omul pe care îl iubea la acel moment, Dodi Al-Fayed. Totuşi, palatul regal n-a privit nicicând cu ochi buni relaţia cu acesta, toţi considerând-o o ”alăturare nefavorabilă din punct de vedere politic”.

Poate cel mai vehement dintre toţi de la Buckingham a fost Prinţul Philip, atunci când a venit vorba ca fosta lui noră să-şi refacă viaţa amoroasă cu Dodi Al-Fayed. Soţul Reginei Elisabeta a fost printre primii care au tras un semnal de alarmă şi, poate, singurul care a avut o reacţie, de-a dreptul jignitoare, la adresa Dianei: ”O astfel de relaţie este respingătoare din punct de vedere rasial şi moral şi niciun fiu de beduin neguţător de cămile nu se va potrivi cu mama unui viitor rege”, ar fi declarat Philip în nişte dosare clasate de securitate.

Pesemne, Palatul ar fi fost serios afectat de legătura dintre Diana şi Dodi Al-Fayed. Prim-ministrul acelei perioade considera că orice legătură între cei doi, fie amoroasă ori prietenie, ar fi fost un dezastru din punct de vedere politic pentru Marea Britanie. De altfel, în februarie 1999, tatăl lui Dodi, Mohamed Al-Fayed, a pretins că accidentul a fost rezultatul unei conspiraţii, şi de atunci a susţinut că accidentul a fost organizat de Serviciile Secrete, urmând instrucţiunile Prinţului Philip.

foto: profimedia