Lifestyle

Delicii gourmet 100% organice

Delicii gourmet 100% organice

În plină invazie pe rafturi a alimentelor tratate chimic şi gust obţinut artificial, în ultima perioadã produsele bio-eco-organice câştigã teren şi la noi. Deşi oferta nu este la fel de bogatã ca în Franţa sau Germania, pe rafturile din magazine am remarcat câteva mãrci europene de top precum Bjorg, ce reprezintă alternativa naturală, echilibrată, sănătoasă, 100% organică a preparatelor preambalate, gourmet.

Cu peste 200 de produse împărţite pe 6 categorii (cereale pentru micul dejun, biscuiţi şi galete, crackeri şi pâinici, mai multe feluri de lapte vegetal, sucuri de legume şi fructe, cuburi vegetale şi mese la plic) BJORG are câte ceva bun, sănătos şi delicios pentru toată familia.

Lansat în Franţa, în urmă cu peste 30 de ani, BJORG este unul din pionierii alimentaţiei BIO, astăzi prezent în peste 35 de ţări în lume, printre care şi România. Toate produsele brandului sunt certificate organic, nemodificate genetic, fără pesticide, fără conservanţi sau coloranţi artificiali, conform legislaţiei în vigoare. Ingredientele selecţionate din produsele  BJORG sunt bogate în vitamine şi minerale, oferind preparatelor o valoare nutritivă ridicată. Toate poartă marca AB (produs organic în Franţa) şi certificarea UE.

Pentru garantarea originii ecologice a alimentelor, organisme independente aprobate la nivel European sunt responsabile de testări repetate, în toate etapele de producţie şi de verificarea îndeplinirii stricte a condiţiilor şi specificaţiilor acestui tip de alimente. În plus, produsele BJORG sunt testate periodic pentru depistarea urmelor de pesticide, absenţei ingredientelor modificate genetic, micotoxinelor, cercetarea valorii nutriţionale etc.

De ce avem nevoie sã adoptãm o alimentaţie mai aproape de naturã, bio?

Pentru sănătatea noastră. Produsele eco-bio sunt cultivate fără pesticide şi fără intervenţii genetice.

Pentru mediu. Produsele ecologice nu contaminează solul cu fertilizatori chimici şi astfel produc mai puţin gaz de seră, protejând biodiversitatea, sub toate aspectele.

Pentru gust. Mâncarea bio oferă garanţia gustului autentic şi natural, fără arome artificiale şi potenţiatori chimici.

Preparatele marca BJORG:

 • NU conţin coloranţi sau conservanţi
 • Cerealele folosite la prepararea lor sunt integrale sau semi-integrale
 • Cu sare şi zahăr nerafinate
 • NU conţin grăsimi hidrogenate
 • NU conţin fructoză sau glucoză
 • Fără zahăr adăugat pentru savoare

BJORG: 200 de produse delicioase, în 6 categorii:

Biscuiţii

Brandul BJORG cuprinde o varietate largă de biscuiţi organici, simpli, cu umpluturi din fructe sau ciocolată. Biscuiţii sunt copţi din ingrediente atent selecţionate pentru un beneficiu nutriţional maxim. De exemplu, biscuiţii umpluţi cu ciocolată neagră sunt făcuţi din făină integrală, iar ciocolata e cât se poate de adevărată, plină de magneziu… Mhmm – organic e delicios!

De încercat:

 • Biscuiţi organici cu umplutură de cacao. Împachetaţi individual, poţi să iei unul la tine ca gustare ori desert;
 • Vafe umplute cu miere. Crocante, aurii, delicioase, cu umplutură cremoasă de miere. Făcuţi cu făină semi-integrală, o sursă bogată de vitamina E;
 • Biscuiţi glazuraţi cu ciocolată sau Palmieri cu miere, din foietaj crocant.

Micul dejun

 • Este o masă importantă pentru energia întregii zile şi sănătatea pe termen lung.
 • Cerealele BJORG pentru micul dejun sunt bogate în fibre, vitamine şi minerale şi carbohidraţi complecşi, care ţin de foame şi oferă o alternativă sănătoasă şi potrivită pentru toate gusturile şi vârstele.

De încercat:

 • Muesli organic Superfruit, cu 47% ovăz integral şi un mic delicios de coacăze negre, merişor şi stafide – un mic dejun gourmet sănătos, fără zahăr adăugat.
 • BJORG Fulgi de ovăz organic – te ajută să mănânci doza zilnică de fibre (30g) recomandată de nutriţionişti. În plus, e o sursă bogată de magneziu şi fosfor, două minerale indispensabile pentru sănătatea noastră.

Ajutoarele în bucãtãrie

Chiar dacã gãtim acasã, nu toate ingredientele oferã aceiaşi nutrienãi/ au aceleaşi beneficii pentru organism. De aceea e bine sã folosim în proporţie cât mai mare alimente de provenienţã sigurã sau ecologice/bio.

De încercat:

 • Cubul BJORG (concentrat) de pui sau din legume organice, partenerul ideal al oricărei mese delicioase. Un amstec subtil de legume şi mirodenii, cubul dă savoare oricărui fel de mâncare, indiferent că e vorba despre carne, sosuri, supe, orez sau paste.

Produsele se găsesc în magazine şi pe www.nutrivita.ro .   

 

 

 

 

 

Comentarii