Lifestyle

Denis Ştefan, demonstraţie de măiestrie la Haidook Summer Fest FOTO&VIDEO

Denis Ştefan, demonstraţie de măiestrie la Haidook Summer Fest FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 17 poze

Mare iubitor de cai, actorul a revenit în faţa publicului iubitor de echitaţie cu Uma, calul pe care l-a salvat şi îmblânzit cu multă atenţie, răbdare şi antrenament.

3 zile de poveste, mii de spectatori şi show-uri ecvestre unice în România! Peisajul de basm de la Vârf la In (Crucea Runcu), comuna Runcu (judeţ Dâmboviţa) a fost luat cu asalt de peste 5.000 de spectatori, prezenţi la cea de-a treia ediţie a Haidook Summer Fest. Vreme de trei zile, oameni din toata ţara, au venit să vadă „spectacole aventuroase” de cascadorie ecvestră. Şi, spre încântarea tuturor, organizatorii le-au pregătit spectacol şi adrenalină la cote înalte.

Prima zi a festivalului haiducesc a fost una de încălzire, dedicată participanţilor la concursul de Working Equitation. A doua zi a debutat în forţă cu un superb moment ecvestru: „Carusel cu blondele de la Potocava”. Caii, rasa Haflinger, „au dansat” în sincron, în faţa publicului într-un moment ce le-a tăiat tuturor răsuflarea în peisajul însorit al Masivului Leaota.

DJ-ii Radio Zu, Răzvan Popescu şi Flick Domnu’ Rimă, gazdele evenimentului, au preluat rapid hăţurile şi i-au binedispus pe cei prezenţi cu rime inspirate şi poveşti despre haiducie, culese direct din rândul localnicilor. A fost momentul perfect pentru a introduce o inedită cursă cu măgari ce a făcut deliciul publicului. La fel de distractive au fost şi jocurile câmpeneşti, în care concurenţii au participat la probe care i-au făcut pe spectatori să râdă în hohote. Acestea doar au încălzit atmosfera pentru unul dintre cele mai fierbinţi momente ale zilei: un show plin de adrenalină susţinut de actorul Denis Ştefan.

Pasionat de cai, Denis le-a arătat celor prezenţi cum este să călăreşti în timp ce tragi cu arcul şi cu suliţa la ţintă sau să mânuieşti lasoul! Spectacolul a continuat cu demonstraţie de dresaj natural alături de Uma, calul pe care Denis Ştefan l-a salvat şi îmblânzit cu multă atenţie, răbdare şi antrenament, apoi cu demonstraţii de Garrocha alături de calul Ardo.

Denis Ştefan i-a înmânat ştafeta ecvestră maestrului Miron Bococi, maramureşean stabilit în Barcelona, care a creat momente de magie! Ziua s-a încheiat cu proba ştafeta a concursului Working Equitation şi cu un concurs de obstacole pentru atelaje trase de unul sau doi ponei cu driveri adulţi şi copii. De pe marginea manejului, spectatorii şi-au ales favoriţii şi i-au aclamat pe învingători.

Aventura şi povestea s-au completat duminică, cu demonstraţii de voltije (gimnastică pe spinarea calului aflat în mişcare la lonjă), urmate de un moment dedicat atelajelor trase de ponei şi povestea Babei Samca, pusă în scenă de cascadorul Vali Vasilescu.

De la Haidook Summer Fest 2018 nu au lipsit voia bună, muzica populară şi, bineînţeles, mâncarea aburindă, băuturile reci, lenevitul pe baloţi la soare, aruncatul cu privirea în zarea albastră, atelierele de olărit şi pictat pe ceramică şi activităţile outdoor, precum un loc de joacă pentru copii şi plimbările călare.

Foto: Marcela Năstasă

Modifică Setările