News

Denzel Washington şi Pauletta Pearson, iubire de cursă lungă

Denzel Washington şi Pauletta Pearson, iubire de cursă lungă

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 14: Denzel Washington (R) and Pauletta Washington attend a basketball game between the Sacramento Kings and the Los Angeles Lakers at Staples Center on February 14, 2017 in Los Angeles, California. (Photo by Noel Vasquez/Getty Images)

Un cuplu de actori care s-a încăpăţânat să reziste, timp de 34 de ani, într-unul dintre cele mai longevive mariaje de la Hollywood. Şi asta în ciuda zvonurilor repetate că divorţul ar fi iminent din cauza obiceiului lui de-a mai călca şi strâmb. Denzel Washington şi Pauletta Washington Vara aceasta, Denzel (62) şi Pauletta (66) au sărbătorit a 34-a aniversare a căs­niciei lor, după ce, chiar anul trecut, mariajul lor a supravieţuit unui nou scandal legat de o presupusă relaţie extra­conjugală. După ce a infirmat cu tărie zvonu­rile cu privire la un eventual divorţ (dar nu a dezminţit şi acuzaţiile de infidelitate aduse!), actorul a ţinut să facă public, în repetate rân­duri, secretul longevităţii idilei lor: „Trebuie să munceşti constant la relaţia cu partenerul şi nu trebuie să renunţi la cel de lângă tine. Ţi-ai luat un angajament, ţine-te de el!“ Iar cea care i-a fost alături lui Washington, la bine şi mai ales la greu, îi împărtăşeşte întru totul punctul de ve­dere: „Să simţi pasiune, acea dorinţă arzătoare e atât de simplu! Să trăieşti, însă, o adevărată poveste de dragoste înseamnă să reuşeşti să treci peste greutăţi la fel de îndrăgostit de par­tener ca înainte de a-ţi fi testată relaţia.“ Ştie ea ce ştie, însă îşi păstrează discreţia şi devo­tamentul neclintit faţă de bărbatul vieţii ei. De fapt, vorbim despre un adevărat sacrificiu în ceea ce o priveşte pe Paulette. Fost copil-mi­nune (cu un talent muzical atât de impresio­nant încât, la numai şase ani, a devenit membră a National Guild of Piano Teachers) şi instruită la unele dintre cele mai prestigioase şcoli de artă din SUA, Pearson avea un potenţial imens în showbiz-ul american. Mai mult chiar decât cel care a devenit, între timp, superstarul Den­zel Washington. Însă, îndrăgostită până peste cap, a renunţat la cariera actoricească sau la orice alt plan profesional după ce s-a măritat. Şi-a însuşit perfect rolul de casnică preocupa­tă doar de creşterea copiilor şi de susţinerea soţului în tot ce şi-a dorit el să întreprindă.

„Eu gătesc toate mesele noastre“, spunea ea în urmă cu câţiva ani. „Nu-i e deloc uşor soţiei mele. Eu aduc banii în casă, dar ea e cea care se trezeşte în fiecare dimineaţă devreme, face micul dejun şi duce copiii la şcoală. Avem res­ponsabilităţi diferite“, explica actorul dinamica familiei lor. În toate interviurile oferite presei, Denzel are, de altfel, numai cuvinte de laudă la adresa jumătăţii lui. „M-am căsătorit cu cineva superior mie! Soţia mea a avut parte de o edu­caţie extraordinară. În plus, în familia ei, toţi se iubeau şi erau apropiaţi, pe când eu provin dintr-o familie destrămată şi am dus tot timpul dorul unui cămin fericit“, a mărturisit cel care a reuşit să cunoască împlinirea pe plan perso­nal alături de Paulette şi de cei patru copii ai lor, John David (30), Katia (27) şi gemenii Olivia şi Malcolm (13).

Prima întâlnire a soţilor Washington s-a petrecut pe platoul de filmare a producţiei TV Wilma, în 1977, când amândoi îşi făceau de­butul actoricesc. Denzel s-a îndrăgostit pe loc de frumoasa tânără, care, în 1970, a fost prima femeie de culoare care a participat la concur­sul de Miss North Carolina, etapa preliminară a Miss SUA. N-a câştigat ea atunci competiţia, clasându-se pe locul doi, însă s-a bucurat din plin de admiraţia co­legului ei de platou câţiva ani mai târziu. Starul din Training Day îşi aminteşte prima lor întâlnire ro­mantică de parcă ar fi fost ieri. Au luat cina împreună, dar ea a fost cea care a plătit întreaga consu­maţie, în timp ce el îşi făcea pro­bleme legate de cât o să-l coste taxiul cu care a condus-o acasă. Ce vremuri! Actualul deţinător al unei averi de 290 de milioane de dolari n-avea un şfanţ cu care s-o impresioneze pe iubita sa! Şi nici măcar nunta lor, din 1983, n-a fost una extra­vagantă, tipic hollywoodiană. „Ne-am pupat cu atâţia invitaţi, am făcut atâtea poze şi, la un moment dat, am rămas... fără mâncare“, a dez­văluit actorul care, la finalul ceremoniei nupţi­ale, şi-a dus mireasa la un restaurant local, ca să se ghiftuiască împreună acolo: „Am mâncat nişte ouă parcă. Pe bune, nu inventez nimic!“.

Modifică Setările