Fashion

Designerii români şi-au expus creaţiile la Săptămâna Modei de la Paris FOTO&VIDEO

Designerii români şi-au expus creaţiile la Săptămâna Modei de la Paris FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 21 poze

Colecţiile româneşti au defilat în incinta elegantei ambasade a României de la Paris, una dintre cele mai frumoase şi emblematice clădiri din capitală Franţei.

Miercuri, în cadrul Săptămânii Modei la Paris, a avut loc Romanian Designers Show, organizat de Federaţia Română de Design Vestimentar şi Accesorii cu sprijinul Ministerului Pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

În superba locaţie a Ambasadei României la Paris, una dintre cele mai frumoase şi emblematice clădiri din capitală Franţei, designerii români au oferit un spectacol de modă fabulos, în faţă a peste 600 de invitaţi: diplomaţi, oameni de afaceri, jurnalişti de pe tot mapamondul, iubitori de modă.

Ambasadorul României, domnul Luca Niculescu, prezent la eveniment, a fost gazdă alături de designerii români, a invitat la eveniment diplomaţi de marca în faţă cărora a lăudat talentul şi creaţiile conaţionalilor săi.

Cătălin Botezatu a deschis seara cu o colecţie inspirată din perioada Regelui Soare, o colecţie de rochii din materiale preţioase printate cu picturi din perioada istorică ce l-a inspirat. Coroane spectaculoase, sceptre, bijuterii, machiaj spectaculos realizat de Mirela Vescan, şi coafuri supradimensionate asigurate de echipa Laurent Tourette, au fost elementele care au contribuit la un show haute couture care a încântat audienţa.

Make-up artistul Mirela Vescan

„Pentru mine, acest eveniment e extrem de important, de data asta nu ne reprezentăm doar pe noi ca designeri, reprezentăm România. Pare simplu, dar este extrem de complicat şi presiunea este imensă atunci când diplomaţi din toată lumea privesc ţara ta prin creaţiile tale, atunci când jurnalişti din toată lumea vin să vadă ce vine din România, atunci când oameni specializaţi din industria modei vin şi analizează minuţios fiecare piesă de pe podium. Am avut emoţii, chiar dacă am sute de prezentări peste hotare, de fiecare dată când vorbesc despre ţară mea prin creaţiile mele, sunt emoţionat. A fost un spectacol frumos oferit de toţi colegii mei, am fost apreciaţi, aplaudaţi, felicitaţi.”

Hair stilistul Laurent Tourette

Seara a continuat cu colecţia semnată Clara Rotescu, o colecţie solară, opulentă, rochii ample din materiale preţioase. Clara este designerul român care vinde în 17 ţări, produsele ei se ragăsesc în cele mai sofisticate magazine multibrand din lume.

Ambra Design prin Cristina Iacomi a prezentat o colecţie inspirată din lumea fascinantă a cabaretului. Cristian Samfira, Cristallini, Ludmila Corlăţeanu, Norina Stoica, Ramona Filip, Laura Dincă au urcat şi ei pe podium cu creaţiile lor.

Cântăreaţa Emilia Musala a încântat asistenţă cu un recital aplaudat îndelung.

„Suntem fericiţi, a fost o imensă bucurie pentru noi să primim aprecieri de la diplomaţii străini, ne dorim ca ceea ce producem noi în ţară să treacă graniţa, să vindem în cât mai multe ţări din lume, muncim intens în acest sens şi suntem fericiţi că rezultatele acestei munci se văd de câţiva ani de zile. Suntem prezenţi la târguri internaţionale, facem export, oferim locuri de muncă în ţară, până la urmă, noi prin creaţiile noastre vorbim despre România frumoasă”, a declarat Clara Rotescu.

Foto: Facebook/Monica Vlad/Cătălin Botezatu/Clara Rotescu/Ambasada României în Franţa

Modifică Setările