Lifestyle

Designerii români şi-au prezentat colecţiile la Paris. Cătălin Botezatu a fost marele absent de anul acesta

Designerii români şi-au prezentat colecţiile la Paris. Cătălin Botezatu a fost marele absent de anul acesta camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Ambasada Romaniei la Paris a găzduit, în cadrul Săptămânii Modei, cinci prezentări de modă semnate de designerii romani. Clara Rotescu, Omra, Cristallini, Alda Ciceu şi Kiki Dumitrescu au adus pe podium colecţiile primăvara - vară 2020.

Locaţia nu a fost aleasă întâmplător. Palatul Behague, finalizat în perioada Belle Epoque şi amplasată strategic între Arcul de Triumf şi Domul Invalizilor, nu este doar una dintre cele mai frumoase Ambasade ale României în lume, ci este totodată unul dintre cele mai impresionante imobile din Paris. El a fost reşedinţa contesei Martine de Béhague, o figură notabilă în Parisul secolelor al 19-lea şi al 20-lea, o mare iubitoare de frumos, care s-a înconjurat de-a lungul vieţii de artişti pe care îi primea constant în reşedinţa sa. 

Superbul Palat Behague, în care se află sediul Ambasadei, a fost decorat aseară cu vaze aurii şi aranjamente florale delicate realizate de în România de Marilena Petrache. Invitaţii au degustat vinuri româneşti premiate dar şi vinuri franţuzeşti de prestigiu, au servit delicatese fine relaizate de echipa unui român care conduce unul dintre cele mai vechi şi renumite localuri din Paris, şi care se ocupă de catering şi pentru celebrele case de modă Hermes si Dior. 

"Anul acesta am adus inclusiv zece modele din România, vrem ca evenimentul să fie unul autentic românesc, toată echipa, scenă, tehnic, foto, video, machiaj şi coafură este din ţară, ne mândrim că avem profesionişti de mare valoare care pot realiza evenimente atât de frumoase chiar şi peste hotare şi că am primit aprecieri", ne-a spus Monica Vlad

"Ne-a lipsit Cătălin Botezatu, e primul an la Paris fără el, dar suntem siguri că va reveni în forţă şi că în martie ne va însoţi. Ne-am bucurat enorm că am fost apreciaţi, că Federaţia Romana de Design şi Accesorii reuneşte atât de mulţi designeri talentaţi care sunt prezenţi in timpul Săptămânii Modei la toate târgurile de profil din Paris", a spus şi Clara Rotescu.

Citește și ...