News

Designerul italian de încălţăminte Sergio Rossi a murit răpus de COVID-1

Designerul italian de încălţăminte Sergio Rossi a murit răpus de COVID-1

Fondatorul mărcii de lux de încălţăminte care îi poartă numele s-a stins din viaţă la vârsta de 85 de ani.

Sergio Rossi a murit joi, la vârsta de 85 de ani, într-un spital din oraşul natal San Mauro Pascoli, din provincia Cesena. El fusese internat după ce a contractat noul coronavirus.

Sergio Rossi s-a numărat printre “fondatorii cartierului de încălţăminte de lux pentru femei în regiunea Forli şi Cesena la mijlocul secolului al XX-lea”, a declarat Luciana Garbuglia, primar al oraşului San Mauro Pascoli, unde s-a născut Sergio Rossi în 1935 şi unde şi-a înfiinţat compania.

“Moştenirea sa este crucială”, a declarat Riccardo Sciutto, CEO al companiei din 2016. "Sergio Rossi a fost un maestru, iar pentru mine a fost o onoare să îl întâlnesc (…). Viziunea şi abordarea sa vor rămâne un ghid pentru creşterea brandului şi a afacerii. A iubit femeile şi a ştiut să capteze feminitatea într-un fel unic, creând extensia perfectă a piciorului femeii prin pantof. Istoria noastră lungă şi glorioasă a început de la viziunea sa incredibilă, iar noi ne vom aminti întotdeauna de creativitatea sa", a mai spus acesta despre Rossi, care şi-a vândut brandul în 1999 grupului francez de modă de lux Kering, ulterior trecând în portofoliul fondului italian de investiţii Investindustrial în 2015.

Creaţiile lui au fost purtate de multe staruri internaţionale, printre care şi Jennifer Lopez, Hailey Baldwin, Taylor Swift, Priyanka Chopra Jonas, Kaley Cuoco, Olivia Culpo, dar şi de vedete de la noi, precum Răzvan Ciobanu şi Carmen Negoiţă.

Modifică Setările